23948sdkhjf

Bigadan har en plan

Kapciteten på vestjysk biogasanlæg skal næsten firedobles.

Bigadan går med udvidelsesplaner for Sinding-Ørre Biogasanlæg ved Rosmosevej mellem Sunds og Sinding.

Kapaciteten skal øges fra 50.000 ton biomasse om året til 180.000 ton, ligesom udvidelsen skal bane vej for en økologisk linje.

Det skriver Herning Folkeblad

Der er to årsager til udvidelsen. Dels handler det om at kunne servicere husdyrproducenterne i området endnu bedre, dels omat kunne betjene de økologiske landmænd, som Bigadan har en klar forventning om, at der bliver flere af.

Det er dog ikke meningen, at der skal gøres brug af kapacitetsudvidelsen lige med det samme. Ansøgningen til kommunen og den der af følgende godkendelse skal nærmere fungere som en fremtidssikring.

-Det er ikke sådan, at vi har et stort behov lige nu, men kommer der en bølge af nye økologiske landmænd, så er vi klar, siger direktør Karsten Buchhave hos Bigadan.

Indtil videre er planerne på vej gennem den politiske mølle i Herning Kommune hvor byplanudvalget indtil videre har givet sit ja til at sætte planlægningsarbejdet i gang.

Karsten Buchhave vurderer at der vil gå to til fire år før udvidelsen realiseres.

Sinding-Ørre Biogasanlæg producerer i dag 2,75 millioner kubikmeter biogas om året. Det sendes altsammen til Arlas energicentral i Nr. Vium, der skal producere energi til Arlas nærliggende mejerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078