23948sdkhjf

Energistyrelsen godkender plan for genopbygning af Tyra

Energistyrelsen har netop godkendt en plan for fuld genopbygning af anlæg på Tyra-feltet. Det oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Anlæggene på Tyra-feltet skal renoveres, da havbunden under anlæggene er sunket som følge af mange års gasproduktion.

Tyra fortsat knudepunkt for olie og gasindvinding
Godkendelsen er baseret på, at anlæggene genopbygges fuldt ud, og at Tyra dermed fortsat kan tjene som knudepunkt for gas og olie indvindingen fra det nordlige område af Eneretsbevillingen. 

Tyra skal fremadrettet have kapacitet til at behandle produktion fra nye projekter i området – både fra tillægspotentialer indenfor Eneretsbevillingen og fra eventuelle tredjeparter – og der er stillet vilkår, som skal sikre at disse potentialer udnyttes.

Den godkendte plan omfatter:
- genopbygning af fire brøndhovedplatforme og to stigrørsplatforme,

- omlægning af enkelte rørledninger til og fra Tyra Vest og Tyra Øst

- etablering af en ny behandlingsplatform og en ny beboelsesplatform ved Tyra Øst

- fjernelse af to integrerede beboelses- og behandlingsplatforme, to platforme til afbrænding af gas (flaring) og to bromoduler med tilhørende bærende konstruktioner og afvikling af enkelte rørledninger.

20 mia. kr. for den samlede genopbygning
De samlede udgifter til genopbygning, etablering af nye anlæg og fjernelse af platforme m.v. vurderes på nuværende tidspunkt at beløbe sig til omkring 20 mia. kr. (2017-priser). 

Investeringen anslås pt. at ville koste cirka 16,3 mia. kroner (2017-priser), som forventes at blive omfattet af de planlagte, kommende skattelempelser, jf. Nordsøaftalen. Hertil kommer afvikling af dele af det nuværende anlæg som led i renoveringen til cirka 3,7 mia. kroner 2017-priser). Beløbene justeres løbende i takt med, at kontrakterne for genopbygningen indgås. 

Gas- og oliereserverne fra Tyra og Tyra Sydøst felterne forventes at udgøre henholdsvis 22 mia. Nm3 gas og 7 mio. m3 olie. Hertil kommer mulighed for indvinding af 129 mio. tønder olieækvivalenter inden for Eneretsbevillingsområdet, som ikke ville kunne udvikles uden Tyra anlæggenes fulde genopbygning. 

Fakta om Tyra-aftalen
Den fulde genopbygning af anlæg på Tyra-feltet er det primære element i den aftale om den fremtidige udvikling i Nordsøen, som regeringen indgik den 22. marts 2017 med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og SF og den efterfølgende aftale med bevillingshaverne (på vegne af DUC partnerne) af 23. marts 2017.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14