23948sdkhjf

Mekoprint med i europæiske forskningsprojekt

Den Støvring-baserede virksomhed deltager i projektet, som arbejde med at forbedre effektiviteten og holdbarheden af solceller lavet af plast.
Mekoprints ekspertise indenfor produktion af plastbaserede solceller skal gøre gavn over hele Europa. Virksomheden er derfor blevet del af EU's Largecells-projekt, som også har deltagere fra Tyskland, Holland og Island.

- Mekoprint formår at parre den nødvendige høje mekaniske præcision og styring af kemien i processen med en lynhurtig trykketeknik. Det er netop forudsætningen for, at plast-solcellerne kan blive så billige og effektive, at de kan opnå et solidt, kommercielt gennembrud, forklarer Mukundan Thelakkat, professor ved universitetet i Bayreuth, der styrer EU-forskningsprojekte.

Skal bidrage til den praktiske anvendelse
Mekoprint er en af de førende virksomheder, når det kommer til produktionen af solceller lavet af plast. Det skal nu være til nytte i Largecells-projektet, som kører over de kommende tre år.

- Forskerne rundt omkring i Europa har haft rigtig gode resultater med plast-solceller i deres laboratorier. Men nu handler det om at gøre teknologien brugbar i industriel skala, og det er her, vi kommer ind i billedet, siger Karsten Ries, divisionschef i Mekoprint til Nordjyske.

Solceller fremstillet af plast har store fordele hvad angår pris og miljø i forhold til silicium, der traditionelt er blevet anvendt til solceller.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126