23948sdkhjf

Fjernvarme Horsens fortsætter udbygning

Lave priser og god økonomi præger det lokale fjernvarmeselskab i Horsens

Økonomien er solid, den lave pris holder, og tilslutningsprocenten i de nye fjernvarmeområder er høj.

Sådan kan man opsummere situationen i Fjernvarme Horsens-koncernen, hvor bestyrelserne for de to selskaber - moderselskabet Fjernvarme Horsens A.m.b.a. samt datterselskabet Fjernvarme Horsens A/S, der håndterer den daglige drift - netop har godkendt årsregnskaberne.

- Ud af en samlet koncernomsætning på cirka 243 mio. kroner har vi haft en positiv afvigelse på kun 700.000 kroner i forhold til budgettet. Det er særdeles godt ramt og et resultat af flere ting: Driften har været sikker og stabil, og budgetteringen har været særdeles præcis. Vi må jo ikke generere store overskud, da selskaberne skal hvile i sig selv. Samtidig hører det med, at vi har haft et travlt år med høj aktivitet på flere områder, siger formand for Fjernvarme Horsens A/S Lars Goldschmidt i en pressemeddelelse.

Han nævner dels konvertering af flere nye fjernvarmeområder i Horsens, dels omfattende renoveringer af ledningsnettet og udskiftning af fjernvarmemålere som et par af de elementer, der har sat sit travle præg på dagligdagen.

Lave priser
De gode regnskaber betyder også, at de stabile, lave fjernvarmepriser i Horsens holder. Ved fusionen mellem byens to fjernvarmeværker i maj 2015 blev der indgået en aftale om løbende prisfald, og den aftale holder fortsat til punkt og prikke.

Det betyder, at prisen pr. 1. juli i år igen faldt; denne gang med henholdsvis 1,5 og seks procent. Desuden er der i år indført en ny afregningsmodel, som gør det mere attraktivt at spare på varmen.

Siden 2014 er prisen i byens tidligere varmeværker faldet med henholdsvis 14 og 41 procent. Til sammenligning er fjernvarmepriserne på landsplan i samme periode faldet med 11 procent.

Flere melder sig til
Samtidig er der rigtig god opbakning til fjernvarmen i de områder, som i disse år er på vej til at blive tilsluttet, oplyser direktør Christian Niederbockstruck.

- I de første to områder - Højvangen og Priorsløkke - har henholdsvis 72 og 86 procent af ejendommene tilsluttet sig fjernvarmen inden for det første år. Vi er nu i gang i Torsvang, hvor vi allerede er oppe på 64 procent, og fra Stensballe, hvor vi lige er begyndt, vælter det ind med kontrakter, siger han og fortsætter:

Godt 3.300 husstande har ifølge direktøren tilmeldt sig tilslutningen.
brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095