23948sdkhjf

Energi Fyn starter byggeriet møller på Lindø Havn

Energi Fyn  kan nu påbegynde byggeriet af tre vindmøller på udvidelsen af Lindø port of Odense i Munkebo. Inden længe går entreprenører i gang med at etablere byggepladsen og udgravningen til de tre vindmøllefundamenter følger snarest.

- Det er med stor glæde, at vi har modtaget byggetilladelsen fra Kerteminde Kommune og nu kan påbegynde byggeriet af de tre vindmøller på udvidelsen af Lindø port of Odense i Munkebo. Vi se frem til, at de tre vindmøller inden længe vil være i drift og kan bidrage til den grønne omstilling på Fyn og i Danmark, siger Bent Agerholm, adm. direktør hos Energi Fyn.

Vestas-møller 

Efter planen vil de tre standard landvindmøller fra Vestas blive rejst omkring årsskiftet og forventeligt tilsluttet elnettet ultimo januar.

Det derjer sig om tre vindmøller af typen V117 3,3/3,45 MW, der vil producere 34,5 GWh om året, hvilket svarer til cirka 8.600 husstandes årlige elforbrug. 

Vindmøllerne placeres i et eksisterende industriområde, hvor der i forvejen er høje bygninger, kraner og støj. På vindmøllerne etableres der skyggestop, så lokalplanen overholdes i forhold til skyggekast.

Hvis bygge- og testprocessen forløber planmæssigt, vil vindmøllerne blive sat i drift primo februar 2018.

Skal arbejde effektivt
Energi Fyn understreger, at planen er dynamisk og vil være afhængig af forskellige leverancer samt vejret.

- Projektet har været lang tid undervejs, og vi skal arbejde effektivt for at få vindmøllerne tilsluttet elnettet inden den 21. februar 2018, hvor den nuværende støtteordning til vindmøller udløber, understreger Bent Agerholm.

Energi Fyn forventer at påbegynde salget af anparter til borgere i Kerteminde til november. Der bliver sat omtrent 11.000 anparter til salg. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.093