23948sdkhjf

Nabostrid blokerer for vindmøllestrøm til 10.750 husstande

På en mark sydvest for Sæby ønsker gårdejer Jens Peter Gadensgaard tilladelse til at opsætte fire nye møller med en totalhøjde på 150 meter.

Den anmodning har Frederikshavns Kommunes plan- og miljøudvalg netop afslået – til trods for, at møllerne opstilles på Gadensgaards egne marker i et område, der er udlagt til formålet i kommuneplanen.

Det skriver Nordjyske.

Grunden til, at kommunen alligevel afslår at give tilladelse er, at kommuneplanens bestemmelser om, at alle gamle møller skal nedtages før opsætning af nye, ikke er opfyldt og ikke tegner til at blive det inden for uoverskuelig tid.

Èn ud af i alt en halv snes møller i området ejes nemlig af Gadensgaards nabo, Ole Fauerholt Jensen, og de to naboer er ikke på god fod.

Fauerholt forlanger, at han får ret til at opsætte en ny mølle på sin ejendom for at acceptere nedtagning af sin gamle mølle.

Ærgelse over nabostrid
Gadensgaard har tilbudt Fauerholt at købe hans gamle mølle til nedtagning og samtidig give ham en minoritetsandel i en af de nye møller på Gadensgaards jord – et tilbud, der blev afvist.

Nu er sagen altså den, at der ikke opsættes nogen møller, og at nabostriden fortsætter – og det ærgrer i den grad formand for plan- og miljøudvalget i Frederikshavn Kommune Anders Brandt Sørensen, da striden sætter en stopper for vindmøllestrøm til 10.750 husstande.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172