23948sdkhjf

Broagers varmepumpeanlæg ligger stille om natten

Broager Fjernvarme skulle have indviet sit 50 millioner kroner dyre varmepumpeanlæg i foråret, men projektet er ramt af problemer.

Det nye anlæg, der bruger grundvarme som varmekilde, har været færdigt i flere måneder, men larmer så meget, at det ikke må køre om natten.

Det skriver JydskeVestkysten.

- Det er da frustrerende at stå med et anlæg til 50 millioner kroner, der ikke kører perfekt. Det ærgrer os også, at vi har generet vores naboer med for meget støj om natten. Det er heller ikke er tilfredsstillende, når vi promoverer os på at producere grøn energi, siger bestyrelsesformand Peer Monger.

Om dagen og om aftenen må anlægget maksimum støje henholdsvis 45 og 40 dB, mens det fra klokken 22 til syv morgen må støje med maksimum 35 dB. Og det er altså om natten at anlægget har lidt svært ved at overholde støjkravene.

Det lå ellers i den opgavebeskrivelse som fjernvarmeselskabet sendte til totalentreprenør Jan Teichert ApS, der dog har påtaget sig ansvaret for fejlen og har indvilget i at betale for de udbedringer, der skal til.

Det er bygningen, som pumperne ligger i, der er projekteret forkert og lige i øjeblikket arbejder man på en løsning – enten en ekstra lydisolering af bygningen eller en støjisolering af maskinerne helt lokalt.

Broager Fjernvarme vurderer, at det vil koste i omegenen af 100.000 kroner at leve op til støj-kravene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078