23948sdkhjf

Danstoker solgt til indisk koncern

Danstoker får central placering i Thermax’ planer for vækst på det europæiske energimarked.
Danstoker-koncernen bestående af Danstoker A/S i Herning og det tyske datterselskab Omnical Kessel und Apparatebau GmbH i Dietzhölztal er blevet solgt til den indiske børsnoterede energikoncern Thermax Ltd. i Pune i Maharashtra provinsen.

Bag salget til Thermax står Danstokers aktionærer, der består af en gruppe private investorer og investeringsselskabet Generationsskifte & Vækst A/S.

Nødvendigt for yderligere udvikling
- Vi har bragt Danstoker op på et niveau, hvor virksomheden hører til blandt de førende i Europa. For at være sikker på, at Danstoker kan udvikle sig yderligere, har vi fundet det hensigtsmæssigt at sælge til Thermax. Det er en koncern, som kan have glæde af den teknologi, Danstoker mestrer, og som kan åbne mange nye markeder for Danstokers produkter, siger bestyrelsesformand Peter Tærø Nielsen.

Inden for de sidste ti år har Danstoker bevæget sig fra at være en regional producent af industrikedler til at have salgsrepræsentationer i England, Sverige og Chile. Koncernen beskæftiger 220 medarbejdere.

- Danstoker og Omnical er stærke brands i Sydøstasien og Mellemøsten. Dermed styrker opkøbet vores internationalisering, siger Thermax-koncernens administrerende direktør M. S. Unnikrishnan.

Central rolle
- Vi ønsker, at Danstoker og Omnical skal være vores platform for udviklingen i Europa. Det betyder, at vi gennem Danstoker er i stand til at introducere nogle af vores produkter i Europa, mens vi søger at bringe Danstokers produkter ind på en række nye geografiske markeder. Danstokers avancerede teknologi supplerer vores løsninger på det bæredygtige område, fortsætter direktør Unnikrishnan.

- Vores vision er udvikling i Europa og transaktionen sker på et visionært og fremtidsorienteret grundlag. Overtagelsen får ingen betydning for relationerne til Danstokers kunder, leverandører og medarbejdere, understreger direktør Unnikrishnan.

Thermax Ltd. har med 4.500 medarbejdere og en omsætning på 800 mio. dollars specialiseret sig i produktion af bæredygtige løsninger inden for den internationale energi- og miljøsektoren. Selskabet har 19 internationale kontorer, der arbejder på markederne i 75 lande. Thermax producerer på tre fabrikker i Indien og en i Kina.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078