23948sdkhjf

Thy-Mors Energi amba kritiserer Energitilsynets

Beregningerne af el-selskabernes effektivitet er baseret på et forkert grundlag lyder kritikken
Kravene om effektivisering, som Energitilsynet vil have gennemført på baggrund af en vurdering af landets 93 transformatorforeninger, regionale transmissionsselskaber og distributionsselskaber, mener Thy-Mors Energi berør på et forkert grundlag.

- Tilsynet anvender kun ét regnskabsår i deres metode, og det regnskabsår bliver sammenlignet med de 10 el-selskaber, som har de laveste omkostninger og den bedste benchmark, siger Jens Søgaard til Nordjyske.

Jens Søgaard mener sammenligningsgrundlaget i stedet burde være fem år.

Tager ikke højde for geografiens betydning
Det nordvestjyske energiselskab er placeret i bunden af el-selskaberne, og det er ensbetydende med økonomiske stramninger. I 2011 skal der skæres 3,7 mio. kr., som vel at mærke ikke må have betydning for tarifferne.

Selskabets placering tæt ved Vesterhavet er ensbetydende med en saltholdig pålandsvind. Det medfører større korrosion på Thy-Mors Energis ledningsnet og master, end ved de selskaber man er blevet sammenlignet med i undersøgelsen.

- Det giver en kortere levetid og flere udgifter til vedligeholdelse, og de udgifter bliver også regnet med, når Energitilsynet laver sin opgørelse over effektiviteten, forklarer Jens Søgaard, som tilføjer, at han ikke har formået at overbevise Energitilsynet om det synspunkt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109