23948sdkhjf

Siemens drosler ned på Esbjerg Havn

Vindmølleproducenten Siemens har færre aktiviteter på Esbjerg Havn og tilbageleverer arealer på op til 200.000 kvadratmeter

De seneste års høje aktivitetsniveau for offshore vind i Nordsøen har skabt masser af aktivitet på Esbjerg Havn, som i adskillige har været en central hub for udskibning af vindmøllekomponenter fra Siemens.

Men her i 2017 har aktivitetsniveauet hos Siemens’ i Esbjerg Havn været for nedadgående.

Det skriver Søfart.

- Vi er i en periode, hvor vi bruger mellem 100.000 og 200.000 færre kvadratmeter på Esbjerg Havn end tidligere, oplyser Siemens i en skriftlig kommentar til Søfart.

Udviklingen kommer blandt andet som en konsekvens af, at Siemens har åbnet nye produktionsfaciliteter for vindmøllekomponenter flere forskellige steder i Europa, som betyder, at udskibningen af komponenter finder nye udskibningshavne.

Nye fabrikker
Siemens har bl.a. via en investering på ca. 200 mio. euro satset på en ny fabrik i nordtyske Cuxhaven, hvor vindmøllernes naceller bliver produceret. Investeringen skaber op til 1000 nye arbejdspladser i den nordtyske by.

Samtidig har Siemens i 2017 taget en relativt ny fabrik i den engelske havneby, Hull, i brug.

Her produceres der 75 lange vindmøllevinger til en række havvindmølleprojekter i Nordsøen.

Siemens understreger dog overfor Søfart, at man ikke skal tolke den seneste tilbagelevering af arealer i Esbjerg Havn som et udtryk for, at vindgiganten arbejder med en strategi om at indskrænke sit fokus på Esbjerg Havn.

- Vi betragter det som et midlertidigt udsving. Det vil jo uundgåeligt være sådan, at vores opgaver i Esbjerg varierer i omfang. Lige nu er vi inde i en periode med knap så meget aktivitet, men vi forventer at køre aktivitetsniveauet op igen i slutningen af 2018, hvor vi igen har en forventning om at få behov for disse arealer til vores produktionen, lyder det i den skriftlige kommentar fra Siemens.

Klar til MHI Vestas 

Esbjerg Havn ser nedroslingen som et midlertidigt udsving, men understreger at man fortsat arbejder på at fastholde det høje aktivitetsniveau.

Et tegn på det fortsat høje aktivitetsniveau kan man se i form af planerne om et nyt fabrikskompleks til MHI Vestas, som vil komme i drift i Østhavnen i løbet af efteråret.

Den nye fabrik bliver på 5.600 kvadratmeter og skal bruges til at producere omformere, såkaldte power converter-moduler (PCM) til selskabets 8 MW-havvindmølle, som er verdens største vindmølle og identisk med de to kæmpe møller, som sidste år blev rejst i Måde.

På sigt kommer fabrikken på Esbjerg Havn sandsynligvis til at beskæftige ca. 75 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111