23948sdkhjf

Herning Vand og Drone Systems slået på målstregen

Fem virksomheder var nominerede til DI Prisen 2017.

Blandt dem var Drone Systems med kortlægning af fjernvarmenettet ved hjælp af droner og Herning Vand med en fremsynet digital vandløsning.

Selvom det ikke blev til en første plads, så er der ingen skuffelse at spore - i hvert tilfælde ikke i Herning.

Det skriver AOH.dk

- Det er flot, at vi har været med i opløbet, og det er vi meget stolte af. Det var et stærkt felt, og det er en meget fornem pris. LEO Innovation Lab er samtidig en værdig vinder. De har gjort et godt stykke arbejde, lyder det fra Niels Møller Jensen, direktør hos Herning Vand.

Nomineret for fremsynethed
Det er er anden gang DI Prisen 2017 uddeles. Den går til en virksomhed, som har skabt nye muligheder og omsat dem til vækst og arbejdspladser til gavn for det danske samfund. Ved årets prisuddeling har det været et krav, at virksomheden har benyttet digitale teknologier til at udvikle produkterne.

Det, der i første omgang fik Herning Vand nomineret til prisen, var en beslutning om at installere 17.000 digitale vandmålere, en ny online løsning og digital kundeservice.

Det nye koncept fungerer ved, at de fjernaflæsete målere sender data til en webportal, der giver kunderne adgang til deres forbrugsdata. Det inkluderer også en alarm-service, hvor kunderne gøres opmærksom, hvis toilettet løber eller der er et spængt vandrør.

Nomineret for overflyvninger

Også Drone Systems har været nomineret til DI Prisen 2017.

- Dronerne termograferer. Det vil sige, at de via termiske sensorer ser varmeforskellen i fjernvarmerørene og på den måde spotter alt fra læk til større skader, forklarer Michael Noer-Hvarre, der ejer DroneInspektion Aps.

Sammen med sine partnere i virksomheden Drone Systems ApS tilbyder han ”tilstandsrapporter” på nogle af landets 30.000 kilometer fjernvarmerør til Danmarks ca. 460 fjernvarmeværker.

Hvor værkerne tidligere kunne inspicere 75 procent af rørene med en håndholdt eller tagmonteret termisk sensor, kan dronerne overflyve 100 procent. 

– Vores software Teraplan præsenterer den opsamlede data fra dronerne og giver fjernvarmeværkerne mulighed for at kortlægge skader, brud og dårligt isolerede rør. Det giver dem overblik og mulighed for at planlægge reparationer, forklarer Michael Noer-Hvarre.

Vinderen fundet på topmøde
Overrækkelsen af DI Prisen 2017 fandt sted tirsdag aften i Operaen i København og det blev altså ikke til en første plads til hverken Herning Vand eller Drone Systems.

Vinderen endte med at blive softwarevirksomheden LEO Innovation Lab.

LEO Innovation Lab har udviklet ti forskellige sundhedsapps, der hjælper patienter til at klare de udfordringer, der er forbundet med at have en kronisk lidelse.

En intelligent ble & en omni-channel-killer

Ud over Herning Vand, Drone Systems og LEO Innovation Lab, så var yderligere to virksomheder nomineret til DI Prisen.

Virksomheden Abena med  Nova-bleen, der er udstyret med sensorer, der løbende registrerer bleens fugtniveau. Dataene opsamles af en clip på bleen og sendes til plejepersonalet.

Grossistvirksomheden Brødrene A&O Johansen A/S (AO) med sin nye ”omni-channel killer”, som har hjulpet AO med at øge online-omsætningen og kundebetjeningen på tværs af kanaler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078