23948sdkhjf

Dall Energy modtager innovationspris for ny biomasseovn

Virksomheden forventer stort salg af anlægget over hele Europa
Innovationsprisen, som Dall Energy blev tildelt d. 27. oktober ved den spanske messe for bioenergi, Expobioenergia 2010, gik til virksomhedens biomasseovn.

Dall Eneryg's biomasseovn er en helt ny type biomasseovn, der kombinerer forgasning med forbrænding. Herved har man slået flere fluer med ét smæk: Anlægget bliver simplere og billigere, udslippet af skadelige stoffer reduceres og effekten kan reguleres ned til omkring 10 procent, så man sparer udgifterne til en “sommerkedel”.

Dall Energy har sammen med SEM stålindustri bygget og testet en pilot ovn. Resultaterne med pilotovnen var så gode at der i foråret blev indgået aftale med Bogense Fjernvarme om at installere et rigtigt, som skal levere miljøvenlig varme i Bogense i starten af 2011.

Pilot- og demostrationsprojekt i Bogense har været støttet af EUDP.

Forventningerne til den nye ovns salgspotentiale er tårnhøjt hos Dall Energy’s direktør Jens Dall Bentzen. Indenfor en kort årrække tror man på at der vil blive solgt 10-20 anlæg om året alene på det danske marked.

I takt med at interessen for bioenergi tager til i resten af Europa, vokser markedet for Dall Energy’s anlæg også. Det vil virksomheden drage fordel af og forventer at der kan sælges flere hundrede anlæg om året rundt om i Europa.

Prisen for et komplet anlæg vil ligge på ca. 10 mio. kr. afhængigt af anlæggets størrelse og konttraktens omfang i øvrigt.

Fordel for miljø og forbruger
Jens Dall Bentzen, fremhæver flere klare fordele ved selskabets nye biomasseovn, som kommer både forbrugerne og det omkringliggende miljø til gode:

Ovnens emissions-niveauet for CO og NOx er særdeles lavt ligesom indholdet af kulstof i asken er meget lavt. Samtidig er biomasseovnen både robust og billig i drift, da den ikke indeholder nogen varme bevægelige dele.
Endeligt er ovnen mere brændselsfleksibel end flere andre modeller, ligesom effekten kan reduceres helt ned til 10 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094