23948sdkhjf

Fond investerer millioner i dansk udviklet solcelletag

Danmarks Grønne Investeringsfond kaster nu penge efter den danske virksomhed Innogie, der har udviklet et tag, der kun består af solceller. 

følge Innogie kan solcelletaget sammen med et passende batteri dække op til 80 procent af energibehovet i boligen - lige fra elektricitet, varme til varmt vand, samt ”brændstof” til elbilen. 

Når udviklingen af batterier eller andre lagermedier er lidt længere fremme, vil bygningerne i følge Innogie kunne blive fuldstændigt autonome, så hver bygning bliver sin egen lille energi ø.

- Der er ikke andre i markedet med en lignende løsning. Vores solcelletag sørger for, at energien bliver produceret, der hvor den skal bruges – nemlig i folks hjem.Vores ambition er nu at udbrede løsningen internationalt, siger administrerende direktør Michael Ariel Nielsen. 

Millioner sætter skub i udviklingen

Innogie er startet på det danske marked, men har allerede øjnene rettet mod både det tyske og franske marked, som de har konkrete planer om at gå ind på i 2017 og 2018. Og det er her finansieringen fra Danmarks Grønne Investeringsfond skal komme Innogie til gode.

- Det patenterede system byder på en spændende eksportmulighed. Både nybyggeri og den eksisterende bygningsmasse vil kunne opnå store besparelser ved at gøre taget aktivt i stedet for, at det er passive flader som i dag. Samtidig er der allerede internationalt fokus på tilsvarende løsninger, så potentialet for at nå ud på nye markeder er stort, siger direktør i Danmarks Grønne Investeringsfond, Michael Zöllner.

Det forventes, at Innogie når en omsætning på mere end 100 millioner kr. årligt inden for 3-4 år.

Hvor meget Danmarks Grønne Investeringsfond har postet i Innogie er uvist, men det er i følge fonden et større millionbeløb.

Ingen ny teknologi

Idéen til taget opstod på Aarhus Universitet, imens medejer af virksomheden Kristian Harley Hansen var ved at færdiggøre ingeniørstudiet. Kristian spekulerede i, om man kunne udnytte de store inaktive tagarealer til at producere energi.

- Vi har ikke udviklet en ny teknologi. Vi har sammensat eksisterende teknologier klogt, så vi kan tilbyde et helt nyt produkt på markedet, siger adm. direktør i selskabet Michael Ariel Nielsen.

Solcelletaget har allerede vundet designpriser, hvor Danish Design Award har hyldet taget for at være både æstetisk og innovativt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094