23948sdkhjf

NKT skal lægge kablet til kæmpe havmøllepark

Den danske kabelproducent er blevet valgt som foretrukken leverandør til Triton Knoll

NKT har indgået en såkaldt Preferred Supplier Agreement omkring levering og installation af eksport- og arraykabelsystemer til havvindmølleparken Triton Knoll. Projektet udvikles af et 50/50 joint venture bestående af Innogy, som også leder projektet, og Statkraft. Aftalen er indgået i et konsortium med VBMS, et datterselskab i Boskalis, oplyser NKT i en fondsbørsmeddelelse.

Triton Knoll-projektet omfatter levering af cirka 100 km 220 kV AC offshore eksportkabler og cirka 144 km 66 kV arraykabler, såvel som installation. Havvindmølleparken placeres ud for den engelske østkyst i den sydlige del af Nordsøen.

For NKT forventes den endelige ordre at have en værdi af cirka 115 mio. euro (cirka  857 mio. kr.) i markedspriser. Ordren er betinget af den nævnte finansiering af projektet, og kablerne vil blive leveret i henholdsvis fjerde kvartal 2019 og andet kvartal 2020.

- Den seneste tildeling af kontrakter i England med henblik på at etablere en række nye havvindmølleparker understreger vores opfattelse af, at offshore vindmarkedet fortsat vil være attraktivt i de kommende år. At vi opnår status som foretrukken leverandør til Triton Knoll-projektet understreger, at NKT er godt positioneret til at tage del i den vækst og udvikling, der fortsat er i dette marked, siger NKT’s CEO Michael Hedegaard Lyng.

Ordren til NKT er dog betinget af, at Innogy og Statkraft, træffer endelig beslutning om finansiering af havvindmølleparken. Denne afgørelse forventes medio 2018.

Triton Knoll blev for nylig godkendt ved den seneste Contract for Difference (CfD) allokeringsrunde i England og forventes at blive en af landets mest omkostningseffektive havvindmølleparker. Triton Knoll havvindmølleparken forventes sat i drift i 2021 og vil årligt levere strøm til mere end 800.000 husstande.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.179