23948sdkhjf

Ved et tryk på en knap: Nu produceres den første økologiske biogas

Se videoen af hvor langt Nature Energy er kommet med øko-anlægget i Brande.

Tidligere i år var der rejsegilde på Axel Månsson og Nature Energys økologiske  biogasanlæg  i Brande.

Første spadestik blev taget i 2016, rejsegildet afholdt i januar og siden er det hele forløbet stille og roligt på Axel Månssons og Nature Energys økologiske biogasanlæg i Brande. Størstedelen af bygningerne er etableret, de sidste procesinstallationer pågår. 

Og i dag har anlægget produceret den første gas. 

Minister-tryk på en knap

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt har i dag sat gang i produktionen af den første økologiske biogas. Det betyder, at økologisk biogas, produceret af affaldsprodukter fra Axel Månssons økologiske gartneri, snart kommer til at strømme i gasnettet.

- Det er jo en historisk dag. For første gang nogensinde kommer der økologisk biogas i det danske gasnet. Vi har en ambition om at reducere udledningen af CO2, og i 2030 skal mindst halvdelen af energiforbruget i Danmark være baseret på vedvarende energi. Biogasanlæg bidrager til at realisere den ambition, når den grønne gas fortrænger naturgassen, sagde ministeren ved besøget i Brande.

Fokus på test & indkøring

I den kommende tid vil er være fokus på test og indkøring.

- Vi så småt begyndt at teste de forskellige delsystemer. Snart sendes gassen ud på nettet og til februar kan vi holde den officielle indvielse, fortæller Rasmus Winther fra Nature Energy.

Anlægget i Brande vil, når det er i fuld drift, behandle 150.000 ton biomasse bestående af husdyrgødning, grøntaffald og kløvergræs. Her af kan der produceres 6 mio. kubikmeter biogas til naturgasnettet, hvilket er nok til at dække varmeforbruget i 4000 husstande.

Anlægget opføres af Hans Jørgensen & Søn med Renew Energy som rådgiver. 

I videoen her under kan du så hvor langt man er kommet i Brande.

Artiklen er opdateret 25. september 2017, kl 10:44

 

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125