23948sdkhjf

Sund & Bælt sælger syv havvindmøller

Sund & Bælt igangsætter nu en proces med at klargøre salg af koncernens syv havvindmøller, som er placeret nord for Sprogø i Storebælt.

Havvindmøllerne sælges gennem et åbent udbud for at sikre en bred skare af danske og udenlandske interesserede købere og for at opnå den bedste pris.

- Vi vurderer, at det er et godt tidpunkt at sælge vindmøllerne på, da der er en stigende opmærksomhed omkring vigtigheden af grøn energi i både Danmark og Europa. Den dagsorden er vi også selv en del af, men vi tror samtidig, at parken kan drives mere effektivt af en større spiller i markedet, siger Sund & Bælts adm. direktør Mikkel Hemmingsen.

Sund & Bælt er i gang med at implementere en ny forretningsstrategi, og her vil et salg af møllerne betyde, at der kan rettes fokus entydigt på infrastruktur og betalingshåndtering.

Siden 2009
Sprogø Havmøllepark startede sin produktion ultimo 2009, umiddelbart før Danmark var vært for den store klimakonference COP15 i København.

Siden da har møllerne produceret strøm til driften af anlæggene på Storebæltsforbindelsen og leveret overskudsstrøm til elmarkedet.

Havmølleparken genererer årligt ca.66 mio. kWh, hvilket svarer til det årlige elforbrug i mere end 16.000 parcelhuse.

Vindmøllerne snurrer meget tilfredsstillende og har en oppetid, som er blandt de højeste for Vestas' samlede bestand af offshore-vindmøller af denne type i hele verden. Energistyrelsen har indtil videre givet en tilladelse til at producere grøn strøm med møllerne frem til 2034.

Salgsprocessen vil foregå igennem en åben udbudsproces, og møllerne vil blive solgt samlet til byderen med det højeste bud. 

Salgsmateriale offentliggøres fredag d. 22. september kl. 14.00.

Se, hvordan Sprogø Havmøllepark blev etableret i 2009:

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109