23948sdkhjf

Defekt i overvågningssystemet årsag til strømsvigt

14.000 forbrugere hos elselskabet NRGi var tirsdag aften uden strøm.

Allerede tirsdag aften arbejdede selskabet i hærdigt på at få strømmen tilbage i stikkontakterne og finde årsagen til strømsvigtet.

Det har man så nu.

- Strømafbrydelsen skyldtes, at to transformatorstationer koblede ud på grund af en defekt i overvågningssystemet, skriver NRGI på sin facebook-side, hvor man også beklager hændelsen.

- Vi beklager strømafbrydelsen på Christianbjerg og Trøjborg i går, som ramte 14.000 kunder. Alle havde strøm igen omkring kl. 20.40. 

Varmen også berørt

Samtidig med at strømmen gik hos NRGis el-kunder, forsvandt varmen hos en del af AffaldVarme Aarhus' kunder, som følge af strømsvigtet.

- Strømafbrydelsen tog nogle af vores pumper med, og da det er pumperne, der driver det varme vand rundt i nettet, forsvandt varmen sammen med strømmen, forklarer Jeanette Thøgersen, Gruppeleder Beredskab 24/7 hos AffaldVarme Aarhus.

Så alle varmekunder har fået varmen tilbage i radiatorerne igen - selvom det tog lidt længere tid, end for strømmen at vende tilbage.

- Når strømmen kommer tilbage, begynder pumperne igen at cirkulere vandet – men det kan godt tage lidt tid, inden alle får varme igen. Derfor varede varmeafbrydelsen lidt længere end strømafbrydelsen. Særligt her i september, hvor varmeforbruget ikke er så højt endnu, kan det godt tage en god time, førend varmen er helt ude i alle kroge af nettet, siger Jeanette Thøgersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109