23948sdkhjf

ProjectZero hædret med Svend Auken Prisen

Svend Auken Prisen, der siden 2009 er blevet uddelt på Socialdemokratiets kongres, går i år til Sønderborgs ProjectZero, der er et lokalt offentligt-privat partnerskab fokuseret på at gøre Sønderborg-området CO2-neutralt i 2029.

Det skriver Sønderborg Kommune på sin hjemmeside.

Projektet blev startet i 2007 af Danfoss-fonden, Syd Energi, Sønderborg Kommune, Nordea-Fonden og DONG Energy. Siden starten, er det lykkedes at skabe hundreder af grønne arbejdspladser og nedbringe områdets CO2-udledning med mere end 35 pct.

Socialdemokratiets klima- og energiordfører, Jens Joel, der uddelte prisen under kongresfesten lørdag aften, understreger vigtigheden af lokale initiativer og ejerskab:

- Mens vores regering desværre har haft travlt med at skære ned på alt fra klimamål til energiforskning, så er der heldigvis rigtig mange kommuner og virksomheder ude i landet, der holder fast i den grønne omstilling.

- ProjectZero viser vejen for rigtig mange andre lokale samarbejder og bringer den viden og vilje i spil, som er afgørende for at fastholde Danmarks førerposition, fortsætter Jens Joel og understreger, at det grønne er blevet en afgørende del af erhvervspolitikken og det, vi skal leve af i fremtiden:

- De lokale initiativer nyder bred opbakning, men det store engagement fra virksomhederne vidner jo også om at netop de grønne løsninger er en attraktiv eksportvare, der sikrer industriarbejdspladser i alle egne af landet.

Sønderborg glæder sig over prisen og hylder Svend Aukens visioner og tænkning.

- Vi i Sønderborg-området utroligt stolte over at modtage Svend Auken prisen her i 10-året for ProjectZero. En pris der understreger, at byer gennem lokale samarbejder kan demonstrere lederskab og skabe grøn omstilling, siger Peter Rathje, direktør for ProjectZero og fortsætter:

- Prisen udfordrer, motiverer og inspirerer os til at sætte endnu mere turbo på Sønderborgs grønne omstilling.

- Svend Auken var overbevist om, at det kunne betale sig i at investere i teknologier, der kan producere vedvarende energi fremfor "sort energi". Og i dag har Danmark en stor og voksende eksport af intelligente energi løsninger til hele verden, og den grønne omstilling skaber vækst og grønne jobs – også i Sønderborg. Dermed bør Svend Aukens visioner give inspiration og eftertanke hos enhver borgmester, politiker og minister til at handle i klimaets – og Svend Aukens – navn og eftermæle, slutter Peter Rathje.

Tidligere modtagere af Svend Auken prisen

Blandt tidligere modtagere af Svend Auken prisen, der er blevet uddelt siden 2009, er:

  • Margot Wallström, næstformand i Europa-kommissionen
  • Gitte Seeberg, generaldirektør i WWF Verdensnaturfonden
  • Søren Hermansen, direktør for Energiakademiet på Samsø
  • Niels Due Jensen og Grundfos
  • Selina Juul og «Stop spild af mad«
  • Billund BioRefinery – Fremtidens rensningsanlæg
  • Peter Høgsted og Coop
  • Energibyen Frederikshavn
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171