23948sdkhjf

Biogasselskab indleder voldgiftssag

Der kræves to-cifret million-erstatning for defekt gylleledning.

En årelang tvist om den 14 kilometer lange gylleledning mellem pumpestationen i Skave og biogasanlægget nord for Nupark ved Holstebro ender nu med en voldgiftssag og et et to-cifret millionbeløb i erstatning.

Formålet med anlægget af ledningen var, at gyllen kunne pumpes fra Skave til biogasanlægget. Ledningen har dog aldrig fungeret, og gyllen fragtes derfor stadig med lastbil ind til biogasanlægget.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Det er MEC Biogas, der har indledt voldgiftssagen mod ingeniørfirmaet Rambøll, hvis forsikringsselskab har bedt om et forligsmøde i næste uge.

Adm. direktør i MEC Biogas Knud Schousboe har dog ikke de store forhåbninger om, at mødet ender med forlig, da der er tale om et betragteligt beløb på adskillige millioner. Hvor mange vil han ikke oplyse, men det har kostet 35 millioner kroner at anlægge den gylleledning, der har ligget uvirksom hen siden 2013.

- Erstatningskravet hænger ikke sammen med prisen. Kravet udregnes efter, hvor meget det vil koste, at få anlægget til at fungere efter hensigten. Men det er stadig et meget stort beløb på adskillige millioner, vi taler om, siger Knud Scousboe.

Udover gylleledningen handler en mindre del af sagen om en 6,2 kilometer lang slamledning fra Holstebro Centralrenseanlæg til Måbjerg, der også fungerer dårligere end ventet.

Udover kravet til Rambøll, der har lavet beregningerne på ledningen, er der også et mindre krav til Jakobsen & Blindkilde, der har udført anlægsarbedet.

Der forventes at ligge en afgørelse i sagen i løbet af 2018.

Det er ikke lykkedes avisen at få en kommentar fra Rambøll.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109