23948sdkhjf

Dong skal introducere havvind i Canada

Dong Energy og NaiKun Wind Energy Group har i dag underskrevet en hensigtserklæring, som giver Dong Energy eneret til at forhandle en fælles udviklingsaftale for havmølleprojektet Haida Energy Field i British Columbia og samtidig undersøge mulighederne for at etablere et langsigtet samarbejde med Naikun Wind Energy Group.

Med sin placering i Hecate Strait, mellem øgruppen Haida Gwaii og havnebyen Prins Rupert på fastlandet i British Columbia, har Haida Energy Field nogle af de bedste og mest stabile vindforhold i verden og dækker et område på 550 km2.

- Aftalen forbinder verdens største vindudvikler med et projekt, der rummer en af de stærkeste og mest pålidelige vindressourcer i verden, siger Michael O'Connor, President og CEO for NaiKun.

Hvis projektet realiseres, vil det, på grund af de lave vanddybder, blive opført med fundamenter, der fastgøres på havbunden.

Teknisk Erfaring
Dong Energy, som har nordamerikansk hovedkontor i Boston og ejer og driver 22 havmølleparker i Europa, vil bidrage til projektet med markedsledende projektudvikling og teknisk erfaring.

Haida Energy Field kan blive et væsentligt bidrag til at opfylde British Columbias fremtidige energibehov. Havvind spiller en vigtig rolle i den globale omstilling til vedvarende energi, og dette projekt kan være et afsæt til at bringe British Columbia og Canada ind i den nye energiøkonomi.

- Havvind er en pålidelig, lokal energikilde, og vi glæder os til at udforske det canadiske marked, siger Thomas Brostrøm, der står i spidsen for Dong Energy Wind Power i Nordamerika.

- Vi ser denne mulighed som det første skridt mod at introducere havvind i Canada i det, der kan blive et strategisk partnerskab med landets førende projekt, tilføjer han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.846