23948sdkhjf

Overskudsvarmen fra pels sendes ud i fjernvarmenettet

Skat har givet grønt lys til at Glostrup Forsyning må udnytte overskudsvarmen fra Kopenhagen Fur.

Skatteregler for danske andelsselskaber betyder, at de kun må skabe indtjeningsstrømme, der relaterer sig til kerneforretningen. Derfor kan salg af overskudsvarme fra produktionen medføre væsentlige skattemæssige konsekvenser for virksomheder, der ønsker at udnytte sådanne ressourcer.

Efter længere tids dialog med Skat, har Kopenhagen Fur fået tilsagn om, at man – fordi der netop er tale om et overskudsprodukt fra produktionen – gerne må sende overskudsvarmen videre - i dette tilfælde til Glostrup Forsyning.

- Vi har i arbejdet mod at blive en grønnere virksomhed ledt efter en ansvarlig økonomisk løsning på denne miljømæssige udfordring, så vi er meget tilfredse med, at vi nu har modtaget positivt svar fra Skat, siger Jesper Uggerhøj, adm. direktør hos Kopenhagen Fur.

I knap to år har Kopenhagen Fur arbejdet på at finde en løsning for overskudsvarmen.

Kompressor leverer varme og køling
Overskudsvarmen stammer fra Kopenhagen Furs store kølerum, hvor minkpelsene opbevares inden de sendes ud i verden.

Projektet betyder rent praktisk at Kopenhagen Fur har opsat et kompressoranlæg, som udover at levere kølingen til deres egne lagerhaller nu også leverer varme til Glostrup Forsyning.

For at kunne modtage denne varme har Glostrup Forsyning anlagt en fjernvarmeledning fra kompressoranlægget hos Kopehagen Fur hen til fjernvarmeværket på Essedal 8.

Glostrup Forsyning har desuden installeret en pumpe og styring, så de kan modtage varmen og sende den videre ud til Glostrup Forsynings varmekunder.

1000 husstande og gerne mere
Hos Glostrup Forsyning anslår administrerende direktør Bo Nybro Nørbjerg at varmen fra de mange minkpelse vil kunne dække 1000 danske parcelhuses årlige forbrug.

- Vi er glade for, og forventer meget af samarbejdet med Kopenhagen Fur. Fjernvarmen kommer på nuværende tidspunkt fra affaldsforbrænding og andre energiformer. Men med denne aftale kan vi også anvende kølingsvarme og dermed sende 24.000 GJ ud til vores fjernvarmekunder, siger Bo Nørbjerg.

Samarbejdet med Kopenhagen Fur har givet Bo Nørbjerg blod på tanden, og han håber, at fremtiden byder på mange flere overskudsvarmeprojekter.

Glostrup Forsyning har investeret 1,5 mio. kr. i projektet, mens Kopenhagen Furs merinvestering ligger på ca. 1. mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14