23948sdkhjf

Dong opfører verdens største havmøllepark

Prisen er den laveste på havvind i Storbritannien nogen sinde.

Dong Energy har fået tildelt en kontrakt på at bygge sin havmøllepark Hornsea Project Two til den laveste pris på havvind i Storbritannien nogensinde.

Med GBP 57,50/MWh er prisen på CfD-kontrakten 50% lavere end ved den forrige CfD-runde for blot to år siden, hvilket viser de hastige omkostningsreduktioner på tværs af branchen.

Med en enorm kapacitet på 1.386 MW, hvilket er nok til at forsyne over 1,3 mio. britiske husstande med strøm, bliver Hornsea Project Two verdens største havmøllepark. Dermed overgår den endda den 1.200 MW store Hornsea Project One, som Dong Energy er i gang med at bygge.

- Vi har altid været fortaler for størrelse som en vigtig drivkraft for at nedbringe omkostninger. Den ideelle størrelse på en havmøllepark er 800-1.500 MW, og derfor er det naturligt, at Hornsea Project Two kommer til at ramme et rekordlavt omkostningsniveau. Samtidig viser den lave budpris potentialet for nedbringe omkostninger, når udviklerne også får ansvaret for at etablere nettilslutningen til havs, sådan som det er tilfældet i Storbritannien, siger Samuel Leupold, koncerndirektør og CEO for Wind Power i Dong Energy.

Hornsea Project Two vil bidrage betydeligt til Dong Energy's ambition om at nå op på en samlet havvindskapacitet på 11-12 GW senest i 2025.

DONG Energy er allerede i gang med at opføre Hornsea Project One og har indledt høringsprocessen om Hornsea Project Three, hvilket understreger det store potentiale for havvind i denne del af Nordsøen. 

Hornsea Project Two bliver opført 89 km fra Yorkshires kyst i det nordlige England og forventes at være driftsklar fra 2022.

Fakta om havmølleparken Hornsea Project Two

  • Beliggende 89 km ud for Yorkshires kyst.
  • Samlet kapacitet på 1.386 MW 
  • Dækker 1,3 millioner britiske husstandes elforbrug.
  • Driftsklar i 2022 og har en levetid på 25 år.
  • Understøtter op til 2.000 arbejdspladser i anlægsfasen og op til 130 permanente arbejdspladser i parkens 25-årige levetid.
  • Drives fra Dong Energy's nye driftscentral i Grimsby.
  • CfD (Contract for Difference) er en 15-årig kontrakt, som indekseres med inflationen. Efter 15 år vil Hornsea Project Two få markedsprisen for el.
  • Hornsea Project Two omfatter også opførelsen af transformerstationerne til havs og på land samt transmissionskablet, der forbinder havmøllerne med transformerstationen på land. Når disse aktiver er bygget, bliver de solgt til en transmissionslicenshaver. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125