23948sdkhjf

Første mølle installeret i giga-havmøllepark

Det er den første af 40 vindmøller af typen V164-8.0 MW, MHI Vestas Offshore Wind nu har rejst i havmølleparken Walney Extension.

Dermed er den første strøm også eksporteret til det britiske elnet, hvilket er lidt af en milepæl for det 659 MW store projekt.

- Vi er glade for at have nået en vigtig milepæl for projektet. Eksporten af den første strøm til elnettet følger tidsplanen og er kulminationen på et omfattende arbejde både på land og til havs og samtidig et resultat af den kæmpe indsats, som alle, der har været involveret i projektet, har bidraget med. Arbejdet med at sætte dette rekordstore projekt i søen skrider i det hele taget rigtig godt frem, siger Andrew Cotterell, Walney Extension Programme Director i Dong Energy.

Udover de 40 MHI Vestas-møller vil parken bestå af yderligere 47 vindmøller fra Siemens Gamesa. De i alt 87 møller vil kunne producere nok energi til at forsyne mere end en halv million britiske hjem med strøm.

Walney Extension vil, når den er fuldt idriftsat, således overhale London Array og indtage pladsen som verdens største havmøllepark i drift.

Opførelsen af vindmølleparken koordineres fra Dong Energys faciliteter i Barrow, som i forvejen er base for de drift- og vedligeholdelsesteams, der har ansvaret for tre af Dong Energys andre havmølleparker, Barrow, Walney og West of Duddon Sands.

Fakta om Walney Extension
• Projektet er 100 % ejet af DONG Energy
• Ligger i det Irske Hav, ca. 19 km fra Walney Island i Cumbria i det nordvestlige England
• Dækker et areal på 145 kvadrat kilometer
• Har en samlet kapacitet på 659 MW og kan dermed forsyne mere end en halv million britiske hjem med strøm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14