23948sdkhjf

Kabelprojekt til 700 millioner er nu slut

Det skyder gang i udskiftningen af 30.000 elmålere.

Den sidste luftledning er nu taget ned og Jysk Energi kan dermed sætte punktum for et 10-årigt projekt til 700 millioner kroner.

Det skriver dagbladet Holstebro-Struer.

Det betyder at al strøm i Jysk Energis område transporteres i kabler under jorden. Den sidste luftledning blev onsdag taget ned nord for Bækmarksbro ved Fårevej på hjørnet til Ringkøbingvej.

At kablerne nu er i jorden er en milepæl for Jysk Energi – det betyder nemlig slut med ledninger der kan blæse ned eller knækkede master efter storm og tordenvejr.

- Vi sparer meget i vedligehold hvert år, da vi ikke skal skifte ledninger ud. Her i Vestjylland holder metal heller ikke så længe med al den salt, der er i luften, så der er meget, vi ikke skal gøre i årene fremover. Så langsomt vil vi tjene noget af den store investering ind. Vi afskriver den over 40 år. Det viser, at det er et fremsynet repræsentantskab, som har det lange lys på, når der tales drift, siger direktør Lars Naur.

30.000 nye elmålere
Med afslutningen på kabel-projektet lyder startskuddet til en nyt. Udskiftningen af 30.000 elmålere inden for de næste tre år.

Og her starter man allerede op i næste uge med et mindre pilotprojekt i Nørre Nissum, hvor der er 700 forbrugere.

Herefter går man videre til Thyborøn og Jysk Energis andre byer. Jysk Energi har opdelt sit område i distrikter med 3.000 forbrugere i hver. Det forventes at tage et kvartal at udskifte målerne i et distrikt.

De nye intelligente elmålere er fra Kamstrup.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109