23948sdkhjf

Trecifret millionbeløb til kæmpe solcellepark i Nees

Finansieringen går til 160.000 solcellepaneler og strømproduktion til 11.000 husstande.

Danmark får snart en ny storskala solcellepark. Better Energy har tiltrukket finansiering fra Danmarks Grønne Investeringsfond til at opføre fire solcelleparker i Nees i Vestjylland, der tilsammen bliver Danmarks tredjestørste.

Det betyder en samlet finansiering på over 250 millioner kroner til de fire projekter.

Når parken står færdig vil den producere energi svarende til det årlige el-forbrug af 11.000 husstande. Den vil fylde 63 hektar og indeholde 160.000 solcellepaneler.

- Solenergi har potentiale til at blive en væsentlig bidragsyder til det vedvarende energimix. Prisen på solcelleteknologi er markant faldende, og vil, sammen med udviklingen af mere effektiv batterikapacitet, medføre markante ændringer i den fremtidige energiforsyning. Vi vil gerne være med til at folde potentialet i solenergi ud, siger Michael Zöllner, direktør i Danmarks Grønne Investeringsfond.

Solenergiland
Solcelleparken i Nees er seneste tegn på, at Danmark er ved at blive et solenergiland.

Den hurtige teknologiske udvikling på området gør, at det kølige vejr alligevel er egnet til solenergi.

- Mange vil tro, at Danmark ikke egner sig til solenergi, men solceller er dog allermest effektive i klar sol ved lave temperaturer, og solindstrålingen er ganske høj i blandt andet Vestjylland. Sol kan også supplere vind fortræffeligt, fordi produktionen ofte er omvendt korreleret, siger Rasmus Kjær, der er medstifter og Managing Partner i Better Energy.

Better Energy opfører solcelleparken, som skal tilsluttes el-nettet. De fire solcelleparker opføres parallelt. Byggefasen forventes afsluttet november/december 2017.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.518