23948sdkhjf

Arla tog første spadestik til million-anlæg

Biogas skal fortrænge 70 procent af naturgassen i Videbæk.

Byggeriet af et af Danmarks største biogasanlæg begyndte i fredags, hvor der blev taget første spadestik til Arlas biogasanlæg i Videbæk.

Det er NGF Nature Energy og Xergi, der sammen med 65 landmænd fra området, opfører anlægget for Arla. 

Men hvor gassen fra Nature Energys øvrige anlæg sendes i det landsdækkende naturgasnet, får gassen fra Videbæk en direkte pipeline ind i produktionen hos Arla Foods i Videbæk.

Det skal bidrage til at Arla kan fortrænge 70 procent af naturgassen i sin produktion i området og nå sit vedvarende energi-mål for den samlede produktion.   

- Vi har sat en ambitiøsmålsætning om at 50 pct. af energien i vores produktion er fra vedvarende energikilder. Biogasanlægget i Videbæk er et helt konkret eksempel på, at vi sætter handling bag ordene, og vi ser frem til, at vi fra udgangen af 2018 kan erstatte endnu mere naturgas med grøn gas, siger Kristian Østerling Eriknauer, Vice President for CSR i Arla.

Biogasanlægget skal årligt behandle 600.000 ton biomasse fra landbruget samt rester fra Arlas valleproduktion, hvilket bliver til 27,5 mio. kubikmeter biogas.  

Samlet set vil anlægget reducere CO2-udledningen med 34.000 ton om året. 

Byggeriet af biogasanlægget i Videbæk vil beskæftige op til 100 personer i byggeperioden, og 15 mand til den almindelig drift, når anlægget ved udgangen af 2018 står færdigt.

 Anlægsummen ligger på omkring 230 millioner kroner. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11