23948sdkhjf

Cowi sikrer fleksibiliteten på kulfyret kraftværk

Flere kinesiske vindanlæg er blevet stoppet, mens kulanlæg har kørt videre på fuld kraft i situationer med megen vind.

Det skyldes, at de eksisterende kraftværksanlæg ikke har den fornødne fleksibilitet til at kunne anvende den stigende mængde af grøn energi – bl.a. vind og sol - der produceres i Kinas energisystemer.

Derfor har den kinesiske energi-mastodont Huaneng Power International entreret med Cowi, der skal sikre kraftværksfleksibilitet og integrationen af kraftværkerne med fjernvarmesystemet.

- Vores konkrete opgave består blandt andet i at lave det overordnede design og følge op på idriftsættelsen af en fjernvarme-akkumulatortank på et af Huaneng Power Internationals kulfyrede kraftværker. Projektet bliver ét blandt 22 demonstrationsanlæg i Kina, som skal være foregangseksempler på en renere energiproduktion, og derfor vil der også blive en stor opmærksomhed omkring det. Det er en gylden mulighed for at positionere COWI yderligere på det kinesiske marked – hvor den danske energisektor i det hele taget har en stærk styrkeposition med solid knowhow inden for kraftværksteknologi, siger direktør i Cowis energidivision Brian Seeberg. 

Cowis første opgave bliver på kraftværket i byen Dandong ved grænsen mellem Kina og Nordkorea. Det består af to kulfyrede kraftværksblokke, der forsyner et større fjernvarmeområde med varme.

Projektet starter op strakt med henblik på hurtigst muligt at få etableret varmeakkumulatoren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094