23948sdkhjf

Crestwing søsætter anlæg til oktober

Økonomien er god - alligevel er man gået en alternativ vej for at skaffe yderligere kapital.

Halvskala-modellen af bølgeenergianlægget Crestwing, der går under navnet Tordenskjold, rammer snart en milepæl – for halvskalamodellen i almindelighed, men for bølgeenergianlæg under navnet Crestwing i særdeleshed.

Efter mere end 12 års udvikling og en række set-backs under vejs er Ruth Bloom, der i dag står i spidsen for udviklingen af anlægget, klar til at stikke til søs – eller rettere Tordenskjold er klar. 

- Vi arbejder nu på at søsætte et demonstrationsanlæg i oktober i år. Det er vores mål. Det bliver udstyret med masser af måleudstyr, så vi kan aflæse data på, hvor meget det producerer, hvordan belastningen er i vitale dele og en alarm, hvis der sker noget. Det bliver ikke, i denne fase, tilsluttet el-nettet, men det kan komme senere, skriver Ruth Bloom i en mail.

Halvskalamodellen bygges på havenen i Sæby - og søsættes i farvandet ud for Frederikshavn.

Rettidig omhu
Crestwing har i de seneste ni år været støttet af PSO-midlerne. men efter regeringen har nedlagt PSO-afgiften er det ikke længere muligt. Ministeriernes forskningsmuligheder er heller ikke længere en mulighed, da Crestwing er forbi forskningsstadiet, men ikke er helt fremme ved det stadie, hvor man tiltrækker investorer.

Og da der stadig skal bruges kapital til søsætning og udvikling er Ruth Bloom endnu engang draget ud på investor-jagt.  

- Økonomien er endnu god, så det er rettidig omhu, der gør at vi nu går offentligt og søger ny funding, skriver hun i mailen.

Crowdfunding-vejen
Crestwing har søgt forskellige fonde, men lange svartider og usikkerhed om udfaldet gør, at man nu prøver at skaffe midler på anden vis.

- Vi prøver at skaffe midler igennem en crowdfunding-kampagne. Vi har valgt platformen Indieggo til at administre det, oplyser Ruth Bloom.

Kampagnen går i luften i løbet af den kommende tid.

Nedenfor kan du se en video af, hvordan det så ud, da man for mange år siden testede den første udgave af Crestwing, Fladstrand-modellen. Den er nu sendt på pension og er at finde på energistien i Frederikshavn.

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125