23948sdkhjf

Solceller gør Læsø selvforsynende

Stort solcelleanlæg i støbeskeen.

Et solcelleanlæg med en produktionskapacitet på 10 MWp og en årlig produktion på 10.000 Mwh er godt på vej til at blive en realitet på Læsø.

Det er European Energy, der står bag en ansøgning om opførelse af solcelleanlægget, der den 6. juni 2017 blev sendt i otte ugers høring.

Høringsperioden er overstået og Teknik- og Miljøudvalget i Læsø Kommune har netop sendt projektet videre i den politiske mølle.

- Det er klar til at blive behandlet i kommunalbestyrelsen – det bliver det her i august måned, og det burde gå igennem. Det tror jeg det gør, siger kommunaldirektør Jørgen Vestby Christiansen til Energy Supply.

Selvforsynende til husbehov
Anlæggets kapacitet på 10 MWp og en årlig produktion på 10.000 mWh er nok til at dække 3.000 husstandes elforbrug, hvilket gør Læsø selvforsynende med strøm. Da der kun er 1.814 indbyggere på Læsø, vil der endda i perioder være tale om at Læsø producerer mere strøm, end der bruges.

- Solcelleanlægget har så stor en kapacitet, at vi bliver selvforsynende. Men vi cutter ikke enhver ledning til fastlandet, siger Jørgen Vestby Christiansen og tilføjer:

- Men det indebærer ændringer i vores ledning til fastlandet. Den er ,som det er nu, ikke beregnet til, at der skal sendes strøm fra Læsø til Frederikshavn.

Tre høringssvar
Solcelleanlægget placeres på opdyrkede arealer i landzone på et 16 hektar stort område ved Hundetudevej nær Vesterø Mejeriby, 2 kilometer fra kysten.

I høringsperioden er der indkommet tre høringssvar, som kommunen har forholdt sig. Høringssvarene gav dog ikke anledning til ændringer af placeringen.

Så nu mangler altså bare Kommunalbestyrelsens godkendelse af hele projeket.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078