23948sdkhjf

Dansk Fjernvarme: Lovforslag kan koste kunderne penge

Lovforslaget straffer de bedste i klassen.

- Et nyt lovforslag, der skal ensrette regnskabsår i fjernvarmen, kan få økonomiske konsekvenser for selskaberne og dermed forbrugerne.

Det skriver Dansk Fjernvarme i sit høringssvar til lovforslaget om en ændring af fjernvarmereguleringen, der blev sendt i høring før sommerferien. 

Standardisering umiddelbart en god ide
Lovforslaget foreslår en ensretning af regnskabsår og skatteindkomstår for fjernvarmeselskaberne. Det skal give Energitilsynet et solidt og ensartet datagrundlag for en senere ændring af den økonomiske regulering.

Umiddelbart kan standardisering være en god ide, mener afdelingschef i Dansk Fjernvarmes politisk økonomisk sekretariat Rune Moesgaard.

- Men det kan få økonomiske konsekvenser for de forbrugere, der er tilsluttet de selskaber, der skal omlægge deres regnskabsår og evt. skatteindkomstår, hvilket vi også skriver i vores høringssvar, siger han.

Straffer de bedste
Et af de steder, hvor lovforslaget kan komme til at koste er hos Lemvig Varmeværk, hvor en omlægning vil betyde, at deres normale afskrivninger på ca. 14-15 millioner kroner om året vil medføre en skat på 1,5-1,8 millioner. Det svarer til en ekstraregning på knap 500 kroner for hver af de 3.600 forbrugere i Lemvig.

- Og det er jo virkelig ærgerligt, at vi på den måde straffer nogle af de bedste i klassen, siger Rune Moesgaard.

Han henviser til, at fjernvarmeprisen i Lemvig er på bare 7.050 kroner for et standardhus på 130 kvadratmeter med et forbrug på 18,1 MWh. sammenlignet med gennemsnittet på 12.761 kroner.

Kortlægges grundigere
Dansk Fjernvarme mener, at de administrative omkostninger for varmeforsyningerne bliver noget større, end Energistyrelsen vurderer. Dansk Fjernvarme har tidligere opgjort de samlede omkostninger for de cirka 220 virksomheder, der er omfattet, som minimum på omkring 130 millioner kroner til opstarten alene.

Derudover kan skatteperioden for et omlægningsår for nogle selskaber blive 18 måneder, hvilket vil ramme de skattemæssige afskrivninger, som et selskab har i perioden, hvilket netop er tilfældet for Lemvig Varmeværk.

- Derfor er det vigtigt for os, at omkostningerne kortlægges grundigere, før lovforslaget behandles i Folketinget, så politikerne er klar over de faktiske økonomiske konsekvenser, fastslår Rune Moesgaard.

Dansk Fjernvarme opfordrer derfor, at der nu udarbejdes en nærmere analyse af, om fordelene ved en standardisering af regnskabsåret står mål med omkostningerne, og om der i stedet kan opnås en tilsvarende sammenlignelighed mellem selskaberne ved andre korrektioner af regnskaberne.

Kilde: Dansk Fjernvarme

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11