23948sdkhjf

Miljøstyrelsen politianmelder Maersk Oil

Maersk Oil bliver politianmeldt af Miljøstyrelsen efter kemikalieudledning i Nordsøen

Danmarks største olievirksomhed, Maersk Oil, har i flere tilfælde i strid med havmiljølovens regler udledt såkaldt "røde" kemikalier i forbindelse med olieindvindingen i Nordsøen. Derfor har Miljøstyrelsen nu besluttet at politianmelde Maersk Oil, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

- Det er en kompliceret sag, og vi har ingen sammenlignelig praksis på området. Men vi vurderer, at der kan være tale om så alvorlige forhold, at de bør undersøges af politiet. Derfor vil vi indgive en politianmeldelse, udtaler kontorchef i Miljøstyrelsen Inger Bergman i meddelelsen.

DR Nyheder har de seneste måneder afdækket, hvordan Mærsk har hældt miljøskadelige kemikalier i havet uden at have tilladelse til det. Kemikalierne er udledt i den danske del af Nordsøen.

Sagen overgår til politiet
Kemikalierne, der bruges ved olieindvindingen, er inddelt efter et trafiklys-system i grønne, gule og røde og sorte kemikalier, hvor sorte er de mest miljøbelastende. Politianmeldelsen kommer, efter at Miljøstyrelsen ad to omgange har bedt Maersk Oil om at redegøre for forløbet omkring Maersk Oils ulovlige udledning af røde kemikalier.

- Vi har på baggrund af oplysningerne i redegørelserne fundet grund til at politianmelde Maersk Oil, og Miljøstyrelsen vil herefter lade sagen overgå til politiet. Derfor har Miljøstyrelsen ikke yderligere kommentarer til sagen, udtaler Inger Bergmann.

Miljøstyrelsen dumpede i begyndelsen af juli Mærsks første redegørelse i sagen, fordi den ikke var grundig nok ifølge Styrelsen. Mærsk blev derefter bedt om at sende en ny redegørelse senest 7. august til Styrelsen.

DR Nyheder har afdækket, at Maersk Oil har udledt i alt 35.106 tons af kemikaliet Scavtreat 7103 i Nordsøen i perioden 2012 til 2016. Heraf mistænkes et stof, der udgør 42 ton af udledningen, for at være mere miljøskadeligt, end Mærsk har oplyst til Miljøstyrelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093