23948sdkhjf

Statens energiforbrug er faldet 12 pct. på 3 år

I 2008 besluttede regeringen at statens energiforbrug skal reduceres med mindst 10 pct. i 2011 i forhold til 2006. Den foreløbige opgørelse viser, at staten har reduceret energiforbruget med 12 pct.
Den foreløbige opgørelse, som netop er sendt til Folketinget, viser, at staten samlet set har reduceret energiforbruget med 12 pct.

- I Danmark er vi dygtige til at spare på energien. Men vi skal hele tiden blive endnu bedre, for energieffektivitet er en del af løsningen i vores bestræbelser på at gøre Danmark uafhængig af fossile brændsler. Derfor er jeg glad for, at vi allerede nu er i fuld gang med at reducere energiforbruget i staten. Det viser, at det nytter at sætte mål og at gøre en indsats, siger Klima- og Energiminister Lykke Friis.

Se de enkelte ministeriers energispareindsats
Tallene i den nye database viser den 28. september, at statens samlede el- og varmeforbrug er reduceret med 12 pct. fra ca. 4,04 mia. kWh i 2006 til ca. 3,54 mia. kWh. Den opnåede energibesparelse på 0,5 mia. kWh svarer til det årlige energiforbrug i 20-25.000 husstande.

Statens energiforbrug fremgår af en netop offentliggjort database, der viser oplysninger om de enkelte ministeriers forbrug af el og varme og om de enkelte ministeriers energispareindsats. Databasen er tilgængelig for alle på www.energibesparelseristaten.dk med henblik på at skabe åbenhed om arbejdet med at reducere statens energiforbrug.

Øjebliksbillede af energiforbruget
- Vi må alle sætte fokus på energiforbruget. Jo tydeligere det bliver for os alle, hvor meget el, varme og vand vi bruger, jo mere åbenlyst bliver det for os, at der er noget at spare ved at tænke sig om, siger Lykke Friis.

Det er de enkelte ministerier, der selv har ansvar for at reducere energiforbruget med 10 pct. og som skal sikre at relevante data lægges i databasen.

Da oplysningerne i databasen løbende ændres, fordi der hele tiden pågår en indberetning og validering af data, er der tale om et øjebliksbillede af energiforbruget.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.216