23948sdkhjf

Rambøll skal rådgive på Norges største vindpark

Barske forhold og uvejsomt terræn kommer til at udfordre projektet.

Rambøll er udnævnt som hovedrådgiver for entreprenøren Veidekke på den største af de i alt seks vindmølleparker, der udgør Fosen Vind landvindmølleprojektet på Fosen halvøen ca. 50 km nord for Trondheim i Norge.

Storheia, som parken hedder, er Nordens største vindpark, og vil med sine 80 turbiner og 288 megawatt kunne generere elektricitet til omkring 50.000 husstande.

De totale investeringer i Fosen Vind-projektet løber op i nærheden af 11 milliarder norske kroner, hvilket gør vindmølleprojektet til et af de største industriprojekter på norsk grund nogensinde.

Turbinekontrakten på dette enorme projekt er desuden den største i Vestas historie med i alt 278 turbiner.

- Projektet er et strategisk vigtigt projekt for os, og betyder, at vi nu for alvor får foden inden for på det internationale onshore marked, siger Espen Borgir Christophersen, markedsansvarlig i Rambøll Energi i Norge.

Udfordrende terræn
Rambøll skal bl.a. stå for udførelsen af elektriske, infrastrukturelle, geotekniske ydelser og landskabsvurderinger.

- Vi har været i gang med projektet siden juli 2016, så vi er allerede godt forberedt. Konstruktionen, der er baseret på en design- og byggekontrakt, er enorm og omfatter 62 km veje i et komplekst terræn, 80 betonfundamenter, flere hundrede kilometer kabler samt en servicebygning og substation. Barske vejrforhold store dele af året udgør desuden en ekstra udfordring, siger Per Halvor Bekkelund, projektleder i Rambøll.

Opgaven i Norge vil beskæftige 10-15 mand hos Rambøll over 6-12 måneder.

Arbejdet er som nævnt påbegyndt og alt vil være klar til turbineinstallation i 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156