23948sdkhjf

I næste uge leverer Vestjysk Biogas varen

Den 22. september 2016 tog Vestjysk Biogas første spadestik til byggeriet af det 60 millioner kroner dyre biogasanlæg beliggende på Arnborgvej i Borris i det vestjyske.

Siden er det egentligt gået slag i slag på byggepladsen, og nu gør de fire landmænd, der har investeret i Vestjysk Biogas, Alex Ostersen, Joost Oppers, Rene Lomholt og Ole Nyholm Knudsen klar til at sende den første gas ud i naturgasnettet.

- Vejret giver nogle udfordringer i øjeblikket, men nu er opgraderingsanlægget koblet sammen med modtagestationen, så vi er klar til at komme gas på naturgasnettet om en uges tid. Den sidste efterafgasningstank er nu også taget i brug, så nu mangler vi kun lagertanken at få færdiggjort, skriver Vestjysk Biogas i sin seneste opdatering på Facebook.

Og selvom det har været sommerferie, har man ikke ligget på den lade side.

I starten af juli blev den første gas brændt af - og så har man ellers brugt den seneste måned til fintuning.

- Selvom det er ferietid, så arbejdes der stadig på højtryk. Tiden går med at få alle enderne koblet sammen, og få produktionen så stabil som muligt inden den 15. august, oplyser Vestjysk Biogas. 

Når Vestjysk Biogas åbner for hanerne, sendes naturgassen via en 4,5 kilometer lang transmissionsledning til naturgassens hovedstation i Bølling. Herfra skal der årligt sendes fem millioner ton gas ud i naturgasnettet om året.

Når altså anlægget er i fuld drift, hvilket man forventer det er pr. 31. december 2017. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094