23948sdkhjf

Brugte danske vindmøller snurrer videre i udlandet

Virksomheden P&J Windpower i Hinnerup har gennem de senere år nedtaget adskillige danske vindmøller for at sætte dem op igen i udlandet.

Det skriver Berlingske Business.

Gamle brugte vindmøller kan nemlig presse ejerne af vindmøllerne økonomisk, da der oftest ikke længere ydes tilskud, og der derfor produceres til den rene elpris, som i juli var på 23 øre pr. kWh.

- Elpriserne er så lave, at det kan blive økonomisk hårdt, hvis man for eksempel har et havari. Det er egentlig ikke, fordi mølleejerne har lyst til at pille deres mølle ned, men det er en afdækning for dem, siger direktør hos P&J Windpower Michael Kristensen.

Det er især Italien, de nordlige dele af Storbritannien og Nordirland, der er flittige brugere af de brugte danske møller.

Her er elprisen for det første højere for den producerede strøm og der har, indtil for nyligt, været lukrative støtteordninger til de små vindmøller.

Afregning af strøm forfejlet
Michael Kristensen fortæller, at selvom møllerne har mange år på bagen, så kan de efter lidt reparationer, udskiftning af lejer og smøreolie snildt køre 20 år mere.

Michael Kristensen vurderer, at man årligt nedtager 20-40 møller, og selvom det er en fin forretning for P&J Windpower, så lægger Michael Kristensen ikke skjul på, at han ikke er entydigt begejstret for, at overhovedet er muligt.

Han siger til Berlignske, at det jo er et udtryk for, at markedsmekanismerne til at afregne strømmen har fejlet.

 

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078