23948sdkhjf

Kraftværksekspert under konkursbegæring

Arbejdet på million-projekt i time-out.

Kraftværkseksperten Weiss i Hadsund har den 17. juli 2017 indgivet rekonstruktionsbegæring til Skifteretten i Aalborg og samtidig ændret navn til Aktieselskabet af 17. juli 2017.

Men nu oplyser direktør Michael Engsted til Energy Supply at selskabet er taget under konkursbegæring. 

Der er midlertid etableret et nyt selskab Weiss Aps med Michael Engsted i spidsen - samme mand som stod i spidsen for det tidligere Weiss, der altså nu går under navnet Aktieselskabet af 17. juli 2017.

Samtidig med rekonstruktionsbegæringen har Weiss indstillet arbejdet med kedlerne på Grenaa Varmeværks 165 millioner kroner dyre flisværk.

Ordrene rullede ind

Før jul kunne Weiss fremvise et skidt regnskab. Faktisk så skidt, at Michael Engsted gik så vidt som til at kalde det "råddent". En omsætning på 210 mio. kr. i regnskabsåret 2015/2016 og et underskud på 61,8 mio. kr.

Ikke desto mindre var Michael Engsted dengang optimistisk.

- Det afhænger jo af hvor vi ender op med ordreindgangen, men jeg regner med, at vi lander break-even eller måske et lille plus. Vi er blevet bedre til at lave vores kalkuler, samtidig med at vores projekteksekvering ligger meget tættere på det, projekterne sælges for, fortalte Michael Engsted dengang til Energy Supply.

Optimismen kom sig dengang af, at Weiss inden for ganske kort tid havde hentet et par gode ordrer: Leveringen af et 30 MW kedelanlæg til Grenaa Varmeværk og et 7 MWh kedelanlæg til Hvidebæk Varmeforsyning.

Indstillet arbejdet 

Hos Grenaa Varmeværk har Weiss i forbindelse med rekonstruktionsbegæringen indstillet arbejdet, men direktør Søren Gertsen tager det dog roligt.

- Nu kan vi få færdiggjort bygningen, og det går oven i købet nemmere, mens arbejdet på varmekedlerne ligger stille. Akkumuleringstanken er allerede færdiggjort, og selve transmissionsledningen mellem flisværket og Energivej er tæt på at være færdig. Alt andet kører altså efter tidsplan og budget, skriver direktøren på varmeværkets hjemmeside. 

Søren Gertsen fortæller til Energy Supply, at man efter konkursbegæringen selv går i gang med at færdiggøre projektet inklusive kedel-entreprisen.

Kedlerne er på plads

De to 15 MW store kedler fra Weiss er dog allerede på plads i byggeriet. Det kom de i uge 16.

- De nye kedler til Grenaa Fjernvarme blev leveret og indhejst i uge 16. I den kommende tid vil opførelsen af kedelbygningen foregå rundt om kedlerne. Bagefter bliver maskinanlægget færdigmonteret, fortalte salgsdirektør John Martin Myrup fra Weiss tidligere på året til Energy Supply.

Grenaa Varmeværks nye anlæg består ud over de to kedler af en varmepumpe, der skal være med til at optimere udnyttelsen af den anvendte flis. Derudover opføres en ny akkumuleringstank på 23,5 meter og en 55 meter høj skorsten

Det er Arkikon, der er arkitekt på projektet, mens Cowi er totalrådgiver. Bascon varetager bygherrerådgivningen. Den nye absorptionsvarmepumpe leveres af EneXio ApS, mens byggearbejdet udføres i hovedentreprise af Murerfirmaet Rasmus Jakobsen A/S.

Byggeriet skal eftersigende stå færdigt med udgangen af 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078