23948sdkhjf

Brand ved olievirksomhed i Kalundborg

Midt- og Vestsjællands Politi advarer mod røg i forbindelse med en større brand på havnen i Kalundborg på Nordvestsjælland.

Branden er ved Avista Oil Danmark på Juelsmindevej 6.

Politiet opfordrede i morgen- og formiddagstimerne borgerne i området til at holde sig væk fra brandstedet for ikke at genere slukningsarbejdet.

Sidst på formiddagen blev den melding trukket tilbage, da politiet skønnede, at det igen var sikkert for borgerne at færdes udendørs. 

Brandvæsenet oplyser til dr.dk, at branden formentligt er startet i et anlæg til genanvendelse af spildolie. Hverken politi eller brandvæsen har oplyst nærmere om, hvordan branden er opstået. 

Pressevagtchef i Vestsjællands Brandvæsen oplyser til dr.dk, at 18 køretøjer og 60 brandmænd har været involveret i slukningsarbejdet.

Er på økonomisk sikker grund
- Årsagen til branden kan jeg ikke sige noget om. Jeg kender den ikke. Det vigtigste er, at ingen kom til skade. Og jeg kan fortælle, at medarbejderne er blevet samlet hos Schultz Shipping, og nogle er lige nu er til afhøring hos politiet som led i efterforskningen, siger direktør Leon Sloth Skovbo om branden til sn.dk.

Da firmet var forsikret er økonomien ikke truet af branden, tilføjer han til avisen

Avista Oil var i færd med at opgradere fabrikken for 20 mio. kr., hvilket skulle øge produktionskapaciteten med 40 procent til 75.000 tons årligt. Udvidelsen var planlagt klar og i drift senest i maj 2018.

Kilde: Ritzau, DR og SN.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078