23948sdkhjf

Caverion bygger for Apple i Viborg

Leverer højspændingsstation til det kæmpestore datacenter
Teknikentreprenørselskabet Caverion har af Energinet fået opgaven med at bygge en ny 150 kV højspændingsstation, der skal forsyne Apples kommende datacenter i Foulum ved Viborg med strøm.

Byggeriet, der bliver et af verdens største datacentre, er godt i gang med en budgetteret anlægssum på 6,2 milliarder kroner.

De mange servere, der skal installeres på Apples enorme datacenter kræver strøm – rigtig meget strøm. Derfor skal Apple have sin egen højspændingsstation, der fylder godt i landskabet.

Caverions opgave omfatter blandt andet at trække alle signal- og styrekabler samt opstille og montere alle højspændingskomponenter, tavler og relæfelter.

For en sikkerheds skyld bliver der opført to relæbygninger og dupleret koblingsmulighed til det nye anlæg. På den måde sikrer Apple sig mod strømsvigt, hvis der skulle ske alvorlige fejl.

- Forsyningssikkerheden er dobbelt, så Apple er helt sikker på, at anlægget altid er i gang. Der er ikke taget chancer, siger rejsemontør Ib Jensen fra Caverion.

Når datacenteret ved Viborg er færdigbygget, kommer det ifølge Caverion til at bruge så meget strøm, at det svarer til tre procent af hele Danmarks samlede elforbrug.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.878