23948sdkhjf

Mærsk giver bolden op i gas-match med Dong

Gennem et nystiftet selskab indleder Mærsk nu eget salg af gas. Dong tager den nye konkurrence på markedet med ro.
Mærsk har tidligere arbejdet tæt sammen med Dong Energy om leverancerne på gas, men nu sender Mærsk altså 1 mia. kubikmeter gas ud på det fri marked i løbet af de kommende år. Det svarer til en fjerdedel af Danmarks årlige forbrug, skriver dagbladet Børsen.

Går egne veje
De mange millioner kubikmeter sendes uden om Dong, der ellers siden 1984 har været aftager af gas fra Mærsk Olie og Gas.

- Vi bryder ud af tragten, og nu kan man købe gas direkte ved os som producent, siger Torben Nørgaard, direktør for det nystiftede Maersk International Gas Marketing A/S og tilføjer:

- Vi skaber fornyet konkurrence og bliver en alternativ leverandør i markedet.

Det nye gasselskab skal ikke levere direkte til forbrugerne men til distributører som Dong Energy eller HNG.

På sigt er det meningen at alle Mærsk-gasforekomster skal sælges gennem selskabet, hvilket Torben Nørgaard håber vil være med til at øge indtjeningen.

Vender ikke op og ned på markedet
Hos Dong Energy ser man interesseret til, og Kurt Bligaard, koncernchef for Dong Energy Markets forstår godt, at Mærsk går den vej. Men han understreger over for Børsen, at det ikke er noget, der vil ændre markedet markant.

- Den største mængde gas køber vi af Shell i dag, så tiltaget fra Mærsk svarer til det, vi ser fra andre energiproducenter i markedet, siger Kurt Bligaard.

Hos Energinet.dk ser man positivt på Mærsks nye tiltag og glæder sig over den fornyede og forøgede konkurrence på området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125