23948sdkhjf

Solcelleinvestor forbereder sag mod staten

Solcellefirmaet Solenergi Danmark med Anders Ztorm i spidsen har netop fået at vide, at Energiklagenævnet vil behandle hans klage over Energinet.dk.

Det skriver Ingeniøren.

Klagen går på, at Energinet.dk har fejlbehandlet Anders Ztorms ansøgning om opførelsen af 1.660 MW solceller i Danmark. En fejlbehandling Anders Ztorm i første om gang klagede over, hvorfor han fik at vide, at han kunne søge igen. Det gjorde han så, men inden Energinet fik færdigbehandlet den ansøgning, havde politikerne afskaffet den støtteordning, som ansøgningen gik ind under.

Tvivl hos klagenævn
Energiklagenævnet har i forbindelse med klagen over fejlbehandling været i tvivl om, hvorvidt man skulle behandle klagen, da loven er afskaffet, men energi-, forsynings- og klimaminster Lars Christian Lilleholt vil ikke afskære klagegangen.

Det fremgår af en orientering til Folketingets energiudvalg.

Han understreger dog, at skulle Anders Ztorm få medhold i klagen, skal han ikke forvente at få støtte til sine projekter.

Afgørelse med i erstatningssag
Anders Ztorm forventer heller ikke at få støtte, men han vil tage Energiklagenævnets afgørelse med i den erstatningssag, han forbereder mod staten.

- Jeg gør, hvad jeg kan, for at holde skinnet på næsen. Men vi havde regnet med indtjening fra sidste sommer. Nu skal jeg dække en masse udgifter, jeg har haft til at udvikle projekterne de seneste fem år. Vi har mistet for mange millioner kroner til at sige, at det vil vi ikke gøre noget ved. Derfor er vi nødt til at føre en sag mod staten, selv om kammeradvokaten stiller med ti advokater, hver gang vi stiller med én, siger Anders Ztorm.

Anders Ztorm har efter hele dette lovgivnings-overgangsordnings-cirkus droppet Danmark og har i stedet vendt blikket mod fjernere himmelstrøg hvor vilkårene for solenergi er helt anderledes end i Danmark.

Originalartikel

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109