23948sdkhjf

Fabrikken lukker: Andre virksomheder er vilde efter medarbejderne

Virksomheder står i kø for at ansætte specialiserede medarbejdere fra lukket Siemensfabrik.

Der er stor efterspørgsel på de specialiserede medarbejdere fra Siemens vingefabrik i Engesvang, som lukker i dag. Størstedelen af de 440 opsagte medarbejdere har allerede fået nyt arbejde, fortæller DR P4 Midt & Vest.

Ikast-Brande Kommune anslår, at under 100 står uden job. Hos fagforeningen 3F Midtjylland mærker man tydeligt interessen.

- Vi oplever, at flere virksomheder kontakter os. Vestas har henvendt sig flere gange, siger Torben B. Andersen, der er formand for Industrigruppen i 3F Midtjylland.

De ledige 3F'ere lokkes med høje lønninger, lave huspriser og er sågar blevet inviteret på en bustur til Lolland. Den blev dog aflyst, da kun en person viste interesse.

- Det er jo et udtryk for, at der er en hel del arbejde i det øst- og midtjyske område, siger Torben B. Andersen til DR P4 Midt & Vest.

Vestas på Lolland barsler nu ifølge Torben B. Andersen med at tilbyde Engesvang-medarbejderne 12-timers-vagter, så de kan arbejde igennem, når de er på Lolland - og i øvrigt blive boende i Midtjylland.

Et lille oprydningshold på cirka 15 mand bliver som de eneste tilbage på fabrikken i Engesvang i august og september.

Originalartikel

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.317