23948sdkhjf

Slår to til fem stillinger op - om ugen

Kamstrup mangler lige nu højtuddannede medarbejdere.

Kamstrup opretter hvert år flere end 100 nye stillinger og modtager cirka 7.000 ansøgninger. HR-direktør Michael Stubbes medgiver, at det lyder mange. Men det er ikke altid de rette profiler, der søger.

Lige nu mangler Kamstrup for eksempel 30 højtuddannede medarbejdere indenfor blandt andet product- og hostingmanagement, skriver DI Business.

Og helt svært er det, når teknologivirksomheden i Stilling søger software-ingeniører.

- Så modtager vi tre-fire ansøgninger, og det er ikke sikkert, at de matcher. Der bliver udannet alt for få og behovet er enormt, siger Michael Stubbe.

Destination AARhus
For at komme manglen på it-medarbejdere til livs gik Kamstrup og 13 koncerner som blandt andre Lego og Danske Bank i februar sammen om at brande Aarhus som it­hovedstad via foreningen Destination Aarhus.

- Vi er globale og spændende virksomheder, men tilsammen mangler vi omkring 500 it-medarbejdere alene i 2017. Vi håber at vise, at Aarhus og Østjylland er en slags ”mini-Silicon Valley” med mange job og et dejligt sted at bo, siger Michael Stubbe.

Udover de 30 ubesatte stillinger lige nu, forventer HR-direktøren at skulle finde yderligere cirka 15 it-medarbejdere inden sommerferien.

Egen tandlæge
Kamstrups HR-afdeling skriver mellem to og fem stillingsopslag om ugen. Og Michael Stubbe synes selv, virksomheden tilbyder de kommende nye medarbejdere gode vilkår.

- Vi slår på, at vores mål er at optimere verdens energi- og vandforbrug, at vi er en flad organisation, at der er stor faglig sparring samt omfattende kompetenceudvikling. Vores personalegoder omfatter blandt andet egen tandlæge, motionsklubber og kiropraktor, siger han.

Opslagene kommer ud i hele verden på mange forskellige platforme.

Nyt kontor i Malaga
Lige nu bruger Kamstrup eksterne konsulenter fra ind- og udland til de ubesatte stillinger. Men et nyt kontor med op til otte udviklingsmedarbejdere er på vej i Malaga i Sydspanien.

- Når det ikke er en mulighed at ansætte herhjemme, må vi udvide med udviklingsafdelinger i udlandet. Forhåbentlig kan vi skaffe os en pipeline af højtuddannede, vi måske kan få til at flytte til Danmark, siger Kamstrups HR-direktør. 

Kilde: DI Business

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093