23948sdkhjf

Fjernvarme vinder over varmepumpe i ny rapport

En ny rapport vender tommelfingeren opad, når fjernvarme bliver sammenlignet med opvarmning med varmepumpe i boligområder udlagt til fjernvarme. Det gælder både hensynet til miljø, samfund og pengepung.
Rambøll har netop udarbejdet en rapport om varmeforsyning i Tre-Fors fjernvarmeforsyningsområde.

Den fastslår, at fjernvarme er den mest miljøvenlige opvarmningsform - og oven i købet bedst for privat- og samfundsøkonomien, oplyser Tre-For i en meddelelse.

Rapportens konklusioner
Rapporten konkluderer, at man årligt kan spare 4.034 kr., hvis man bor i en standardbolig på 130 m², kan, da opvarmning med fjernvarme er beregnet til 10.664 kr. mod 14.698 kr. med en varmepumpe. Ved samme boligstørrelse er den samlede CO2-udledning - set over en 20-årig periode - hele 32,1 ton mindre ved fjernvarme end ved en varmepumpe.

Selvom rapporten fastslår, at fjernvarme er bedst i områder udlagt til fjernvarme, er det vigtigt at pointere, at det selvfølgelig stadig vil være økonomisk fordelagtigt at udskifte til en varmepumpe, hvis man har en anden opvarmningsform som fx oliefyr eller naturgas.

På Tre-Fors hjemmeside kan man læse mere om rapporten. Her findes alle resultaterne, beregningerne samt rapportens baggrund og betingelser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125