23948sdkhjf

Endeligt farvel til de sidste luftledninger

De sidste 0,4 kV-luftledninger i Tre-Fors forsyningsområde bliver endegyldigt fjernet den 6. oktober 2010.
Tre-For har i de seneste år været aktiv med at grave kabler til elforsyningen ned i jorden. Kabelføring i jorden erstatter de gamle luftledninger. Kabellægningen betyder derfor også farvel til de master og luftledninger, som skæmmer landskabet.

I oktober 2008 blev TRE-FOR færdige med kabellægningen af 10 kV-luftledningerne, og nu er turen kommet til at sige farvel til 0,4 kV-luftledningerne.

Fra luft til jord
- Formålet med vores kabellægning er dog primært at sikre vores elkunder en stabil elforsyning, når det stormer i Danmark. Luftledninger er meget udsatte og sårbare i stormvejr. Med kabellægningen får vi også en bedre spændingskvalitet, fortæller Per Sørensen, som er elforsyningschef i Tre-For, og fortsætter:

- I få tilfælde har det også været fredningsbestemmelser, der har betydet, at vi har valgt at fjerne luftledningerne. Et plus ved kablerne i jorden er også, at de kræver mindre vedligehold, og det betyder, at vi kan reducere vores driftsomkostninger.

Officiel afsked den 6. oktober 2010
Nu er projektet snart fuldført i Tre-Fors forsyningsområde. De sidste 0,4 kV-luftledninger bliver taget ned den 6. oktober på Ambolten i Kolding - lige uden for Tre-Fors Arena. Tre-Fors bestyrelsesformand Steen Dahlstrøm vil i den forbindelse klippe de allersidste ledninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094