23948sdkhjf

Godt nyt fra Wave Star

Efter et års test af bølgemaskinen Wave Star kan folkene bag nu bevise, at maskinen er i stand til at opsamle store mængder energi.
Wave Stars bølgemaskine i Hanstholm har været i drift i et år nu, og der er endelig godt nyt fra forsøgsanlægget, skriver DR/P1.

- Det første års erfaringer bekræfter, at vores bølgemaskine er i stand til at opsamle de store mængder energi fra bølgerne ganske effektivt. Nu gælder det om at finde en effektiv metode til at omforme energien til strøm, som kan sendes ud på nettet, forklarer Laurent Marquis, som er technical manager hos Wave Star til P1.

Wave Stars bølgeanlæg kan dog ikke udnytte energien under stormvejr, da anlægget i modsætning til andre anlæg, der flyder på havoverfladen, står solidt plantet i havbunden på fire ben, der hæves når bølgerne bliver for voldsomme.

Det skal dog tilføjes at der er rigeligt med energi at indhente i dagligdagens bølger.

Efterlyser større opbakning
Wave Star og forskere fra Aalborg Universitet, der samarbejder om anlægget i Hanstholm, efterlyser nu større opbakning fra politikerne herhjemme, i form af tilskud til strøm fra bølgeenergi, som det er tilfældet i Portugal, Irland og Storbritannien.

- Vi får brug for så meget energi i fremtiden, at vi er nødt til at udvikle alle former for vedvarende energi, også bølgekraften, siger Wave Star Energys administrerende direktør Bent Kristensen.

Firmaet forhandler med energiselskaber i Tyskland og Storbritanien, der overvejer at opstille egentlige produktionsanlæg i Nordsøen eller Atlanterhavet. Det er håbet at sælge de første maskiner i 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078