23948sdkhjf

Cowi indgår energisamarbejde med Lockheed Martin

Cowi skal samarbejde med Lockheed Martin om projekter inden for energioptimering i Nordamerika og håber dermed at få fodfæste på det amerikanske energimarked.
Samarbejdsaftalen med Lockheed Martin er kommet istand, efter at Cowi, Grundfos, Danfoss og Logstor i et partnerskab om at levere danske fjernvarmeløsningergennem længere tid har søgt efter potentielle samarbejdspartnere i USA.

Lockheed Martin har kunderne, og partnerskabet har energieffektive skandinaviske løsninger inden for kraftvarme, fjernvarme og fjernkøling. Samarbejdet er allerede så langt, at parterne drøfter konkrete projekter i USA.

Den amerikanske energisektor og amerikanske regeringsbygninger skal energirenoveres. Det gør Lockheed Martin til en interessant samarbejdspartner

Perspektiverne
- Det amerikanske marked for energieffektivisering er stort og yderst interessant, og vi ved, at det er en lang og kompliceret proces at komme ind på markedet, siger Brian Seeberg Larsen, direktør i Cowi for Industri og energi i Danmark.

Cowi har i forvejen flere datterselskaber inden for brobyggeriog marine konstruktioner i Nordamerika, og i foråret ansatte Cowi specialister inden for vindenergi.

Sammen med Lockheed Martin håber Cowi at kunne fåfodfæste på det amerikanske energimarked.

Viden om smarte energisystemer
- Lockheed Martin har omfattende viden om forsyningssikkerhed og it-sikkerhed i forsyningssektoren, siger Brian Seeberg Larsen.

- Denne viden håber vi at kunne bringe i spil i forhold til pilotprojekter inden for smarte energisystemer i Danmark.

Om Lockheed Martin
Med hovedkvarter i Bethesda, Maryland, er Lockheed Martin med sine ca. 136.000 medarbejdere en af USA's største virksomheder.

Lockheed Martin beskæftiger sig hovedsageligt med forskning, design, udvikling, fremstilling, integrering og vedligehold af avancerede teknologisystemer, -produkter og -ydelser. Koncernens salgstal for 2009 rundede 44,5 mia. dollars inden for fortsættelsesdrift.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128