23948sdkhjf

Energi-samarbejde med perspektiver

Assens Fjernvarme og Energi Fyn har indledt et samarbejde, hvor man udnytter kompetencer og eksisterende anlæg på en helt ny måde.
Det er godt både for samfundsøkonomien og miljøet, at Assens Fjernvarme og Energi Fyn har indledt et nyt samarbejde. Et samarbejde, hvor man har formået at udnytte hinandens kompetencer og eksisterende anlæg på en helt ny måde.

Et skoleeksempel til efterlevelse
Energi Fyn har et såkaldt regulerkraftværk i Assens. Værket har en vigtig funktion i det danske elsystem, der er spækket med vedvarende energi. Det gælder for eksempel de mange danske vindmøller, der i sagens natur producerer strøm, efter de aktuelle vindforhold. Da strøm ikke kan lagres, må det bruges så snart det bliver produceret. Men da udbud og efterspørgsel svinger, bruger man et regulerkraftværk til at kompensere for dette.

Hvis der produceres mere strøm, end der kan aftages, stiger frekvensen i elnettet. Til at regulere frekvensen anvender man strøm i en elkedel, hvor strømmen omsættes til varmt vand.

Assens Fjernvarme får nu glæde af, at overskudsstrøm kan blive til varmeenergi, idet man fremover vil aftage denne energi fra Energi Fyns regulerkraftværk i Assens.

- Det er et skoleeksempel på, hvordan vi kan nå hinanden i energisektoren på tværs af forsyningsformer. Vi bruger hinanden i stedet for at slås, siger direktør i Assens Fjernvarme, John Jessen.

Optimering af forretningsmuligheder
Samtidig er det en ny mulighed for Energi Fyn, der kan optimere sine forretningsmuligheder inden for regulerkraft.

- Vi sigter mod at bidrage til en fossilfri energiforsyning, hvor vi kan tilpasse kapaciteten op og ned efter samfundets behov. Det giver en masse fordele for kunderne og for alle aktørerne i energisektoren, siger Ole Toft Frederiksen, teknisk direktør i Energi Fyn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094