23948sdkhjf

Energi Fyn køber elforsyning af Nyborg kommune

Nyborg Byråd har besluttet at sælge elforsyningen i Nyborg til Energi Fyn. Prisen blev på 239 mio. kr. alt inklusiv.
Salget af det kommunalt ejede elselskab i Nyborg - Nyborg Elnet A/S - er sket på baggrund af den salgsproces, som Nyborg Byråd iværksatte umiddelbart før sommerferien. Byrådet blev på aftenens møde præsenteret for 2 bud, hvorefter et enigt byråd pegede på buddet fra naboselskabet Energi Fyn. Aftalen om salg af Nyborg Elnet er gældende med tilbagevirkende kraft pr. den 1. januar 2010, og prisen for det kommunale elselskab blev 239 mio. kr. alt inklusiv, men før statsafgift på 40 %.

Alle er vindere
- Nyborg Kommune og jeg selv er meget tilfredse. Der har været tale om et yderst konstruktivt og målrettet forhandlingsforløb, og der er ingen tvivl om, at den indgåede aftale med Energi Fyn sikrer en god, naturlig og fremtidssikret løsning for Nyborgs el-forbrugere, for Nyborg kommune og for Nyborg Elnets medarbejdere, som har fået en 18 måneders jobgaranti hos Energi Fyn, siger borgmester Erik Christensen og tilføjer, at der er tale om en aftale, som alle er vindere af.

Energi Fyn er som et andelsselskab ejet af 165.000 andelshavere og med købet af Nyborg Elnet vil yderligere 9.500 forbrugere blive andelshavere i den fynske energikoncern, som dermed leverer elektricitet til mere end 2/3 dele af Fyn. Energi Fyn-koncernen beskæftiger i alt 220 medarbejdere.

- Aftalen skaber et godt fundament for et fremtidssikret, forbrugerejet fynsk selskab, og som ikke mindst også er med til at sikre fynske arbejdspladser i mange år frem. Den fortsatte udvikling af elforsyningen vil være i højsædet - i første omgang med Energi Fyns opsætning af fjernaflæste elmålere til alle forbrugere i Nyborg. Samtidig er der også givet tilsagn om, at nettariffen i Nyborg Elnet ikke stiger i 2011 og 2012. Dette er parametre, som har haft stor betydning for byrådets valg, fortæller borgmester Erik Christensen.

Tæt samarbejde
- Vi er meget tilfredse med, at byrådet i Nyborg i aftes har godkendt aftalen om et salg af Nyborg Elnet til Energi Fyn. Vi overtager et godt og sundt elselskab, og vi ser meget frem til den videre proces og til at byde vores nye medarbejdere og andelshavere velkommen, udtaler bestyrelsesformand i Energi Fyn, Leif Henriksen, der samtidig glæder sig over, at Energi Fyn er en del af den fortsatte konsolidering på Fyn.

Nyborg Elnet og Energi Fyn har gennem mange år haft et tæt samarbejde, ligesom de også ejer flere selskaber sammen, herunder forsyningspligtselskabet Fynsk Energi A/S, der leverer el til størsteparten af Nyborg. Samtidig er mange borgere i Nyborg Kommune allerede andelshavere i Energi Fyn, idet de 2 net omslutter hinanden.

- Som naboselskaber har vi altid haft et tæt samarbejde på mange fronter, så jeg ser aftalen som en naturlig udvikling heraf. Hos Energi Fyn arbejder vi for at skabe værdi for vores kunder, andelshavere og medarbejdere, og det er vores fornemmeste opgave at sikre vores andelshavere lave priser, høj forsyningssikkerhed, god service samt deltage aktivt i udviklingen af et bæredygtigt energisystem. Sådan vil det også være fremover, fortæller koncernchef i Energi Fyn Bent Agerholm, og tilføjer, at han ser frem til at lære de nye medarbejdere fra Nyborg Elnet at kende, som fremover vil få Energi Fyn som arbejdsgiver.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11