23948sdkhjf

Teknologikrig i vindmølleindustrien

En række vindmølleproducenter barsler med gearløse møller, mens andre holder fast i gearkasserne.
Som en af de første producenter kunne Siemens Wind Power tidligere på året lancere en gearløs vindmølle, og den teknologi ser nu ud til at brede sig. Det skriver Børsen.

Foreløbig har Leitner, GE Wind, Enercon og en række kinesiske producenter erklæret, at de har gearløse modeller på vej, mens fx japanske Mitsubishi holder fast i gearkasserne. Hos gearproducenten Hansen Transmission forventer man også, at der i lang tid fremover vil være behov for gearkasser.

Vestas klar på sidelinjen
Flere iagttagere forventer også, at danske Vestas vil lancere en gearløs mølle, men koncernens udviklingschef Finn Strøm Madsen forsvarer samtidig de ofte udskældte gearkasser og erklærer, at det ikke er kunderne, der driver efterspørgslen efter gearløse møller.

- En undersøgelse fra Garrad Hassan (et internationalt konsulenthus, red.) slår fast, at gearkasserne i en vindmølle kun står for 5 % af de tekniske problemer, udtaler han til Børsen.

Han påpeger, at de gearløse møller til gengæld indeholder flere elektriske komponenter, og at det kan give problemer. Han medgiver dog, at den gearløse teknologi er kommet for at blive.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156