23948sdkhjf

Fiskere og aktivister presser olieselskaber

Greenpeace-skibet Rainbow Warrior II og 60 lokale fiskerbåde står sammen i en demonstration mod planlagte olieboringer i nærheden af populære øer i Thailandbugten.
Aktionen er planlagt af Siam Gulf Preservation Network Group og vil rejse opmærksomhed omkring de farer, de planlagte olieboringer udgør for havmiljøet og biodiversiteten.

Koh Samui er en af Thailands mest besøgte øer og er sammen med øerne omkring, Kho Tao og Kho Phangan, kendt og værdsat for deres mange koralrev.

- Olieindustrien raser videre i dens jagt på olie, som om katastrofen i Den Mexicanske Golf aldrig har fundet sted. Den katastrofe, som er den største oliekatastrofe nogensinde i olienationen USA's historie, har haft og vil i mange år frem få fatale konsekvenser for livet i og omkring Den Mexicanske Golf. Det er helt uhyrligt, at olieindustrien og mange politikere ikke vil lære af det, siger Hanne Lyng Winter, havbiolog i Greenpeace, der i sommer deltog i Greenpeace’ arbejde i Den Mexicanske Golf.

Aktioner mod olieindustrien
Greenpeace har i kølvandet på katastrofen i Den Mexicanske Golf lavet en del aktioner mod olieindustrien. For tre uger besøgte Greenpeace-skibet Esperanza Cairn’s prøveboringer ved Grønlands vestkyst, hvor aktivister indtog en boreplatform og forsinkede boringerne i to døgn.

Siden har Esperanza taget del i en aktion ved Shetlands-øerne mod et boreskib opereret af oliegiganten Chevron.

Chevron brugte fredag aften en mulighed i britisk lovgivning og fik et skærpet tilhold mod aktivisterne fra Greenpeace, der derfor forlod deres fire døgn-lange okkupering af boreskibet lørdag eftermiddag.

Appellerer til politikerne
- …Men vi skal have bremset for alle nye olieboringer til havs og appellerer på det kraftigste til politikerne om at tage ansvar og vise lederskab, siger Jon Burgwald, klimamedarbejder i Greenpeace, der var ombord på Esperanza på den første del af olietogtet i Grønland.

Udover aktioner og demonstrationer udført fra Greenpeace-skibene Esperanza og Rainbow Warrior II, har Greenpeace også et skib i Den Mexicanske Golf.

Arctic Sunrise huser et hold international anerkendte og uafhængige forskere, der forsker i konsekvenserne af oliekatastrofen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078